Kliinikumi üles pandud näituselt varastati lillemaal

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarjamõisa haigla fuajees on üleval Piibe-Imbi Arraku maalide näitus. Väljapanekult varastati kevadlilli kujutav maal.
Maarjamõisa haigla fuajees on üleval Piibe-Imbi Arraku maalide näitus. Väljapanekult varastati kevadlilli kujutav maal. Foto: Margus Ansu

Kunstnik Piibe Arraku lille- ja maastikumaalide näituselt Tartu ülikooli kliinikumi peahoone registratuuri lähedal on varastatud maal nr 17 «Kevadlilled». Selle kadumine avastati eile. Väljapanekus ripuvad «Norra tundra» kõrval vaid lillemaali kinnitusnöörid.

Kunstnikul ei ole haiglale pretensioone. «Ma teadsin algusest peale, et näitusel ei ole personaalset valvet, maalid on minu enda vastutusel välja pandud,» ütles Piibe Arrak. «Tore, kui kellelegi mu maal nii väga meeldis, et ta pidi selle kaasa viima.»

Ülemõde Tiina Freimann rääkis, et näitus on sellises kohas, kus pärast välisuste lukustamist ei hoia õhtuti ja öösiti keegi silma peal.

Varastatud maali läheduses on videokaamera. Ülemõe selgituse kohaselt ei ole haiglatöötajatel seaduslikku õigust salvestist üle vaadata. Selline õigus on politseil, kuid kõigepealt tuleks teha avaldus. Maali autor Piibe Arrak ei olnud vähemalt täna keskpäevaks avaldust teinud.

Detsembri algul välja pandud näitusel oli ühtekokku 21 maali. Nüüd on neid 20. Väljapanekut saab vaadata aprilli alguseni. Piibe Arrak näitas oma loomingut kliinikumi peahoones ka aasta tagasi. Toona jäid kõik teosed alles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles