Kohus karistas murdvarastest elukaaslasi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Tartu maakohus tunnistas elukaaslastest mehe ja naise süüdi sissemurdmises ning varguses ja karistas neist vangistusega.

Gea Lillimäe (29) ja Margo Künnapuu (45) jäid süüdi varguses. Lillimäele mõisteti nelja kuu pikkune vangistus, mida suurendatakse aga talle varem mõistetud vangistuse ärakandmata osa võrra. Koos sellega peab ta kandma kolme aasta, kolme kuu ja 26 päeva pikkuse vangistuse.

Künnapuule mõisteti viie kuu pikkune tingimisi vangistus ühe aasta ja 10 kuu pikkuse katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele.

Kuriteoga tekitatud kahju heastamiseks peavad süüdistatavad kannatanu kasuks hüvitama 1505 eurot.

Lillimägi peab menetluskulude katteks tasuma kokku 573 eurot ja Künnapuu 404 eurot.

Süüdistuse kohaselt tungisid elukaaslased ööl vastu 24. augustit 2013 sisse Tartus Puiestee tänaval asuva MTÜ tööruumi ning varastasid sealt arvutimonitori, tööriistu ja kuus käekella. Sissemurdmise ja vargusega tekitati kahju üle 1500 euro.

Juhtunu uurimiseks alustas Tartu politsei kriminaalmenetlust. Sündmuskohalt leidis kriminalist jälgi, mis võimaldasid tuvastada kuriteos kahtlustatavad.

Mõlemad süüdistatavad on varem kriminaalkorras karistatud.

Naine pani selle varguse toime ajal, kui tema suhtes kehtis 2010. aastal talle kohtu määratud karistus röövimise ja varguse toimepanemise eest.

«Paljud arvavad ekslikult, et tingimisi määratud karistus on formaalsus. See juhtum lükkab selle ümber. Isegi kui katseaja lõpuni on jäänud nädal, nagu selle naise puhul, liidetakse uue kuriteo toimepanemise korral varasema karistuse ärakandmata osa täies mahu uuele karistusele. Nüüd peab naine vanglas veetma kokku üle kolme aasta,» seletas prokuröri abi Jüri Vissak liitkaristuse moodustamise printsiipi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles