Vanemuises laulavad lapsed arbuusidest

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arbuus: selle söömine lõõgastab veresooni, mille tagajärjel paraneb suguorganite verevarustus.
Arbuus: selle söömine lõõgastab veresooni, mille tagajärjel paraneb suguorganite verevarustus. Foto: Panther Media/Scanpix

Pühapäeval on Vanemuise väikses majas Tartu laulustuudio Külliki Lauluaed uue plaadi «Sajab arbuuse» esitluskontsert.

Suure osa plaadil kõlavatest lugudest on loonud Külliki Levin, kes on 30-aastase staažiga lauluõpetaja ning omanimelises stuudios lastele esinemis- ja loomisrõõmu pakkunud juba 17 aastat.

Plaadile salvestatud fantaasialood, nagu «Sajab arbuuse», «Langevarjuga ma lendan», «Kohver tahab reisida» ja paljud teised, tulevad kontserdil ka esitusele ning laval näeb umbes 40 laululast koos muude esinejatega.

Kaastegevad on Heino Elleri muusikakooli õpilaste ansambel Ruth Kuhi juhendamisel, Eve Stuudio tantsulapsed ning muusikud Marge Loik, Kristo Mäe ja teised.

Kontsert uhkes kohas

Külliki Levin märkis, et nii uhkes kohas nagu Vanemuise väike maja ja nii rohkete osalejatega pole nende stuudiol varem kontserti olnud, kuigi plaat, mis ilmub, on juba seitsmes.

Külliki Levin ütles, et laululoojana vestleb ta inspiratsioonist lastegagi. Ta õpetab neile, kuidas ideid ja laulusõnu kirja panna või kuidas üldse ümber käia asjadega, mis tähelepanu köidavad. Kuidas pähetulnud viisijuppi lõpmatuseni ümiseda või siis klaveri klahvidesse vajutada ning paitada ja paitada, kuni laul valmis saab. Lõpuks, laule võib piltidesse joonistada või siis maalida.

«Lastel on alati võimalus mu lugude loomisel kaasa rääkida ja omi mõtteid pakkuda – nii saab sellest meie looming!» ütles ta. «Plaadi nimiloo «Sajab arbuuse» viimistlus ongi puhtalt laste tehtud.»

Nimiloo idee sündis Külliki Levini sõnul tal ühe tai massaaži seansi ajal. Masseerija vajutused seljale seostusid vaimusilmas arbuusidega ja ka kõlaliselt pani sõna arbuus laululooja fantaasia kohe tööle.

Heade inimeste toel

Plaadi väljaandmist on toetanud portaali Hooandja kaudu väga paljud inimesed Eestist ja välismaalt. Plaadil on 15 lugu ning nende saateks kõlavad naturaalpillid trompet, tšello, viiul, klaver, trummid, kitarrid, kandled, bandžo, saksofon, klarnet ja löökriistad.

Plaadi ümbrise on kujundanud Tartu kunstikooli õpilased.


Uus plaat

• Lastelauluplaadi «Sajab arbuuse» esitluskontsert on 23. veebruaril kell 17 Vanemuise väikses majas.

• Kontserdil esineb laulustuudio Külliki Lauluaed õpetaja Külliki Levini juhendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles