Päästjad teevad laste ees pommi ohutuks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti demineerija. Illustreeriv foto.
Päästeameti demineerija. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

Laupäeval sõidavad Ahhaa keskuse ette päästjad ja pommirühm ning majja siseneb pommikoer. Rahvast aga keskusest välja ei aeta, sest tegemist on pommi- ja päästepäevaga.

Lõhkekehade ohutust ning liiklusavariidel tegustemist kirjeldavate etteastetega alustati Ahhaas jaanuarikuus. Lõuna päästekeskuse kinnitusel muretseb kasutuskõlbmatu autovraki keskus, nende ülesanne on näidata publikule kuidas leida autosse peidetud pommi koera abil ning teha see kahjutuks. Olenevalt päevast reageerib «väljakutsele» Tartu või Tõrvandi päästekomando.

22. veebruaril on Ahhaas taas külas päästemeeskond ja pommirühm. Keskpäeval otsib pommikoer üles autosse peidetud näidispommi ning see tehakse kahjutuks. Tund hiljem õpetatalse tegutsemist avariiolukorras, lõigatakse sõiduk lahti ning päästetakse «ohver». Edasi näitab oma oskusi juba Ahhaa teadusteater etendusega «Ettevaatust, plahvatus!».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles