Pori sunnib vabariigi aastapäeva tseremoonia Toomemäelt raeplatsile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigijuhid ja rahvas on Tartus varasemalt kogunenud vabariigi aastapäeva tähistama Toomele tähetorni juurde.
Riigijuhid ja rahvas on Tartus varasemalt kogunenud vabariigi aastapäeva tähistama Toomele tähetorni juurde. Foto: Sille Annuk

Eesti Vabariigi aastapäeva auks Tartus korraldatav liputseremoonia ei toimu tänavu tähetorni juures, vaid algab kell 10 hoopis raekoja platsil, teatas linnavalitsus.

Sula tõttu vesiseks muutunud pinnas ei võimalda sel korral Tartu tähetorni esisel väljakul ja kõnniteedel vabariigi aastapäeva liputseremooniat läbi viia. Rahvakogunemine tekitab pehmel pinnasel kahjustusi ja kindlasti pole ka inimestel mugav porisel alal pidupäevaüritusel osaleda, leiavad korraldajad.

Niisiis on kõik tartlased oodatud 24. veebruaril kell 10 Eesti Vabariigi 96. aastapäeva tähistama raekoja platsile. Üritusel kõnelevad Tartu linna ja maakonna juhid, Tartumaa praost ja Eesti Üliõpilaste Seltsi esindaja. Esinevad Tartu meeskoorid, Tartu Tamme gümnaasiumi vilistlasorkester ja sõbrad.

Aastapäevaüritused algavad Tartus tegelikult juba varem. 21. veebruaril kell 14 leiab Tartu Ülikooli aulas aset kontsertaktus. 

23. veebruaril kell 18 algab kontsertaktus Vanemuise kontserdimajas, kus nimetatakse Tartu linna aukodanikud ja Tartu tähe kavalerid ning kõneleb peaminister Andrus Ansip. Üritus on kutsetega.

24. veebruaril kell 8.15 viivad linnavalitsuse liikmed pärjad Pauluse kalmistul asuva Vabadussõja monumendi jalamile, Raadi kalmistul Kuperjanovi hauale ja Lõuna-Eesti vabastajate mälestussambale ning Tartu vabadussamba (Kalevipoeg) jalamile, kus kell 9 algab ka kaitseliidu korraldatud kõnekoosolek.

Kell 10 algab liputseremoonia raekoja platsil. Kell 11 esineb Tiigi seltsimajas ajakirjanik ja poliitik Rein Järlik. Kell 12 annab samas kontserdi Eesti Maaülikooli meeskoori ansambel EMMA.

ERMi näitusemaja (J. Kuperjanovi 9) on avatud kell 10 – 16. Külas on Hardi Volmer, kellega vestleb ERMi teadur Piret Õunapuu. Kell 12 algab eriprogramm. Muuseumi kohvikus näidatakse ekraanil kodumaa piltide kogumisvõistluse paremaid fotosid. 24. veebruaril on näitusemaja külastamine prii.

Eesti Põllumajandusmuuseumis on vabariigi aastapäeva puhul avatud näitus noortalunikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles