Täna selgub Tammeka jalgpallikooli saatus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Tiirik
Kristjan Tiirik Foto: TPM

Teisipäeval tegi Eesti jalgpalliliidu juhatus MTÜ Jalgpallikool Tammeka juhatusele ettepaneku mängida Premiumi liigas. Jalgpallikooli vastust ootab liit hiljemalt täna kella 10ks.

Jalgpallikooli esindaja Kristjan Tiirik ütles, et liidu ettepanek on väga positiivne. «Töötame selles suunas ja teeme kõik, et Tartu oleks esindatud, ja üritame eelarve kokku saada,» selgitas ta eile.

Oma koduleheküljel kirjutas jalgpallikooli juhatus, et ilmselt soovivad ka kõik asjaosalised – sponsoritest fännideni ja praegustest mängijatest tulevaste vutimeesteni –, et Tartu ja Tammeka oleksid esindatud Eesti jalgpalli kõige kõrgemas tipus. Premiumi liigas osalemise kitsaskohtadena näeb juhatus eeskätt ülilühikeseks jäävat ettevalmistusaega nii organisatsioonilises kui sportlikus mõttes.

Tammeka esindusmeeskonnast on võrreldes eelmise hooajaga lahkunud Rasmus Tomson, Heiko Tamm ja välismängijad, veel on lahtine Siim Tenno saatus. Meeskonna treeninguid on juhendanud eelmisel aastal esiliigat juhtinud Indrek Koser.

Mängijateõigused kuuluvad endiselt MTÜ Jalgpalliklubi Tammekale, aga kuna klubi ei paku oma sportlastele mänguvõimalust, on klubi jalgpalliliidu reeglitele vastavalt kohustatud nad üheks hooajaks laenule andma.

Jalgpalliliidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht selgitas, et mängijateõigused saavad vabaks siis, kui klubi ei ilmuta aktiivset jalgpallialast tegevust. Ta lisas, et liit jälgib klubi tegevust, kuid otsest vajadust otsust langetada pole enne aasta lõppu.

Kui JK Tammeka soovib järgmisel aastal taas tegutseda, siis peavad nad alustama neljandast liigast. See aga eeldaks muu hulgas kõikide võlgade likvideerimist, sõnas Uiboleht.

«Peame õiglaseks ja vajalikuks, et Tartu jalgpall oleks Eesti tipptasandil esindatud,» ütles jalgpalliliidu president Aivar Pohlak. Ta lisas, et eelmisel hooajal Premiumi ja esiliigas mänginud Tammeka jalgpalliklubist on jäänud järele vähemalt ühe korraliku meeskonna jagu hea tasemega jalgpallureid. Juriidilises mõttes on MTÜ Jalgpallikool Tammeka lubamine litsentsimisprotsessi eriotsus, märkis Pohlak.

MTÜ Jalgpalliklubi Tam­meka ei läbinud tänavuseks hooajaks litsentsimist. Klubide litsentsikomisjoni 1. veebruaril tehtud otsuse apelleerimise tähtaeg oli 10. veebruaril. MTÜ Jalgpalliklubi Tam­meka komisjoni otsust ei vaidlustanud.

Jalgpalliliit andis MTÜ Jalgpalliklubi Tammekale lisatähtaja, et registreerida oma esindusvõistkond teise liigasse. Lisatähtaeg oli samuti 10. veebruaril ja ka seda võimalust ei kasutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles