Autosõit Peipsil jäi üürikeseks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääolud Peipsil on oluliselt halvenenud. Arhiivifoto.
Jääolud Peipsil on oluliselt halvenenud. Arhiivifoto. Foto: Lõuna prefektuur

Sula muutis jääolud taas ohtlikuks, mistõttu keelatakse sõiduautodega liiklemine Peipsi, Pihkva ja Lämmijärve jääl alates laupäevast, 15. veebruarist.

Lõuna prefektuuri teatel on laupäevast keelatud jääleminek autode ja traktoritega, maastikusõidukitega ja jalgsi tohib aga jätkuvalt jääle minna.

Piirivalvurite kinnitusel on temperatuuri kõikumine tekitanud järvejäässe hulgaliselt pragusid ja väiksemaid lahvandusi, mis on küll jääkaanega kaetud, kuid jää paksus on neis kohtades kohati 10 cm ja isegi vähem. Lõuna prefektuuri piiriturvalisuse talituse piirivalvekapten Mati Mikson soovitab järvejääle minejatel kehtestatud keeldu tõsiselt võtta.

«Olgugi, et piirang hakkab kehtima laupäevast panen inimestele juba praegu südamele, et sellise ilmaga võivad jääolud muutuda ka juba ühe päeva vältel ning seetõttu tuleb olla mistahes viisil jääl liikudes ettevaatlik.»

Teavet jääoludest ja kehtestatud keeldudest saab lähimas kordonis töötavatelt piirivalvuritelt ning jääolude kaart on kättesaadav politsei- ja piirivalveameti koduleheküljelt.

Jätkuvalt on keelatud liikumine ja liiklemine maastikusõidukitega ja jalgsi Uhtinina ja Piirissaare vahelisel alal, Narva jõe suudmele lähemale kui 500 meetrit, Salusaarele lähemal kui 100 meetrit ning ojade ja jõgede suudmetele lähemal kui 150 meetrit. Jõgede ja ojade suudmete lähistel liikudes tuleb arvestada asjaoluga, et sulailmad on toonud jõgedesse vett, mille tõttu on neis intensiivsem jääalune veevool ja sellega kaasneb jääle ka suurem kulutav mõju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles