Ragbiklubi tutvustab mängu leebemat vormi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ragbi olümpiamünt.
Pildil ragbi olümpiamünt. Foto: Erakogu

Pühapäeval võõrustab Tartu ragbiklubi Lelo Eesti Maaülikooli spordihoones kaheksat ragbivõistkonda, kes mängivad ala üht leebemat vormi touch-ragbit.

Sõbralikul turniiril mängivad omavahel Tallinna Kalev, EMÜ SK, Märjamaa Vikat, Narva Patriots, Tartu Vene Lütseumi 8. klassi meeskond ning kaks Läti meeskonda ja üks segavõistkond Valmierast ja Jurmalast.

Tartu ragbi eestvedaja Zaza Dzidzadze selgitas, et touch-ragbi on isegi korvpallist pehmem mäng, mida saab mängida igaüks, sest kontakt on minimaalne. «Uus-Meremaal mängivad seda näiteks pered omavahel, lapsed ja vanavanemad koos,» selgitas ta mängu leebust.

Ragbiturniir  «Touch rugby» algab kell 15 ja kestab kolm tundi. Kui originaalis mängitakse seda nii, et ühel meeskonnal on korraga platsil kuus mängijat, siis siseturniiril on plats veidi väiksem ja mängijaid korraga viis. Dzidzadze lubas, et kõigile huvilistele selgitatakse ka mängu reegleid ja soovi korral saab kohe ka mängu proovida.

Lähiajal plaanib Tartu ragbiklubi ka koolides touch-ragbi tunde läbi viia, et noored mänguga tutvuda saaksid ja seeläbi ehk ka nö klassikalise ragbi jaoks vaimselt valmis oleksid. Nimelt pakub touch-ragbi baasteadmisi ja näiteks professionaalsetele ragbimängijatele on see treeningutel soojendusmänguks.

Dzidzadze on eestlaste ragbihuvi kasvatamise osas väga entusiastlik, sest ta leiab, et täiesti realistlik oleks Eesti koondisega 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängudele jõuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles