Minister: soovid on võimalustest suuremad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põllumajandusministeeriumi alluvuses töötava Põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti palgata puhkusepäevadest rääkides tõdes minister Helir-Valdor Seeder, et kõigi allasutuste soovid on tegelikest võimalustest suuremad.

«Kõik asutused peavad tegema valikuid. Tähtsamad asjad tuleb eelarverahadega ära teha, vähem olulistest asjadest tuleb loobuda või need edasi lükata,» rääkis Seeder. Ta lisas, et PRIA eelarve ei ole võrreldes mullusega märkimisväärselt kasvanud, kuid kindlasti ka mitte vähenenud.

Ministri nägemuse järgi ei ole PRIAs vajadust ka töötajate sundpuhkuseks, kuid töötajatega kokkuleppel on see siiski võimalik.

Küsimusele, kas palgafondi puudujäägi võis põhjustada töötasude tõus, vastas Seeder, et töötajate palgad määrab asutuse juht. «Oleme eelarve piires selle vabaduse andnud, et juht otsustab, kui palju kulutatakse raha personalikuludeks, palju majanduskuludeks jne.» Ta lisas, et kui juht peab oluliseks personalikulude kasvu, tuleb see teiste kulude arvelt.

Seeder kinnitas, et PRIA eelarve koostamisel ega menetlemisel ei ole tema teada vigu tehtud. Ta möönis, et nii PRIA kui ka teised ministeeriumi allasutused on eelarveprotsessi käigus taotlenud lisaraha nii personalikuludeks kui ka teisteks ettevõtmisteks.

Tartu Postimees võttis ühendust ka PRIA peadirektori Jaan Kallasega. Kallas ütles, et sõidab parasjagu ning ei saa teemat praegu kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles