Koolid ja tööandjad ootavad haridusmessile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intellektika haridusmessi melu.
Intellektika haridusmessi melu. Foto: Margus Ansu

Sel nädalalõpul Tartu messikeskuses 22. korda peetav haridusteemaline mess Intellektika 2014 toob kahe päeva jooksul kokku üldhariduskoolid, kutseõppekeskused, kõrgkoolid ning hariduse ja tööga seotud organisatsioonid. 

Eksponente on tänavu oodata ligemale 70, rääkis Intellektika projektijuht Priit Priimägi. Ta lisas, et ürituse eesmärk on aidata noori edasise haridustee valikul. «Soovime, et mess pakuks midagi huvitavat võimalikult suurele sihtrühmale,» ütles Priimägi, lisades, et seetõttu on messil esindatud ka üldhariduskoolid, suuremad kutseõppeasutused ja kõrgkoolid. Nende kõrval jagavad informatsiooni organisatsioonid, mis tutvustavad välismaal õppimise võimalusi.

Tähtsal kohal on täiskasvanute koolitus ja elukestev õpe. Täiendõppe- ja praktikavõimalusi ning töökuulutusi tutvustavad töötukassa, tööinspektsioon ning tööotsinguportaal CV Keskus. «Üritus ei ole mõeldud pelgalt koolinoortele, oodatud on kõik, kel huvi mõni põnev eriala omandada või täiendõppekoolitustel osaleda,» lisas projektijuht.

Priimägi sõnul oli selle aasta messi eesmärgiks suurendada ettevõtluse osakaalu. «Näitame noortele, et ettevõtluse alustamine Eestis on võimalik ning et entusiaste toetatakse.»

Messil on väljas ka Tartu teaduspargi Inkubatsioonikeskus, Tartu loomemajanduskeskus ja Tartu regiooni energiaagentuur. «Kindlasti tasub kuulama tulla Euroopa parimaks õpilasfirmaks valitud Kolme Põrsakese liikmeid, kes jagavad oma kogemusi,» lisas Priimägi.

Lisaks on haridusmessil kavas mitmed võistlused ning tutvustatakse vaba aja veetmise võimalusi. Intellektika 2014 on avatud 14. ja 15. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles