Allikabänd kogub kontsertidega sõiduraha

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allikabändi liikmed laulsid pilti tehes üht oma repertuaari esimest laulu: «Püüdsin kinni sääse ma, hobusestki suurem ...» Esireas (vasakult) Margus Kosarev, Maarja-Maria Känd, Hermo Hodanjonok ja Veronika Sõstar. Tagareas asjaajaja Assar Järvekülg.
Allikabändi liikmed laulsid pilti tehes üht oma repertuaari esimest laulu: «Püüdsin kinni sääse ma, hobusestki suurem ...» Esireas (vasakult) Margus Kosarev, Maarja-Maria Känd, Hermo Hodanjonok ja Veronika Sõstar. Tagareas asjaajaja Assar Järvekülg. Foto: Kristjan Teedema

Lõviosa rahvamuusikaansambli Allikabänd liikmeist tuli isiklikult toimetusse kohale, et reporterit veenda, kui tähtis aeg on neil parajasti käes ning kui oluline on see, et inimesed tuleksid nende kontsertidele.

Üksteise võidu kõnelesid nad sellest, kuidas Allikabändil seisab ees reis Rootsi Stockholmi lähedasse linnakesse Upplands-Väsbysse, sest seal toimub erivajadustega inimeste lauluvõistlus ning et see võistlus ei ole mitte niisama võistlus, vaid võrreldav suure Eurovisiooniga.

Allikabändist on lehes varemgi juttu olnud, see on tegutsenud juba neli aastat ja koosneb enamasti Tartu Emajõe kooli, Tartu Maarja kooli, Tartu Kroonuaia kooli ning

Haapsalu sanatoorse internaatkooli endistest kasvandikest.

Noorte nimed on Veronika Sõstar, Maarja-Maria Känd, Margus Kosarev, Hermo Hodanjonok, Vartan Arutjunov, Renee Logberg ja Aile Bergmann ning asjaajamistel esindab neid Tartu ülikoolis eripedagoogikat õppiv Assar Järvekülg.

Kolm maikuu päeva

Assar Järvekülje sõnul on Allikabändil täidetud kõik tingimused, et tol rahvusvahelisel lauluvõistlusel osaleda, ning kohal tuleb olla 1.–3. maini.

Sel reedel ehk sõbrapäeval korraldavad nad Genialistide klubis oma esimese kontserdi sarjast «Aita Allikabänd Rootsisse!», mida pääseb kuulama annetusega. Heale abile lootvaid kontserte tuleb enne maikuud Allikabändil veel kaks ning kogutud rahaga loodab bänd katta reisikulud.

Järvekülg märkis, et sõbrapäeva kontserdil tuleb esmaettekandele seegi laul, mis esindab Eestit Rootsi festivalil – «Ränduri laul». Laulu viisi ja sõnade looja on ansambli liige Veronika Sõstar ja see räägib rändurist, kelle saatjaks on päike ning kes ei teagi täpselt, kuhu tee teda viib, kuid usub, et see jõuab lõpuks ikka unistuste maale.

«See laul on täpselt meie endi kohta, meie oleme ka nagu rändurid,» ütles Margus Kosarev. Maarja-Maria Känd lisas, et küll oleks hea, kui inimesed tuleksid kontserdile ja mõistaksid neid.

Margus Kosarev märkis veel, et näiteks päev tagasi ei saanud ta õhtul magamagi jääda enne, kui pidi «Ränduri laulu» sõnad ette võtma ja need üle kordama: ärevus oli sedavõrd suur.

Publikuks 1200 inimest

Veronika Sõstar tõdes seepeale ohates, et jah, selle päeva nimel, mil nad esinevad Rootsis seitsmekesi laval umbes 1200 inimese suuruse publiku ees, tuleb neil veel palju pingutada.

Genialistide majas toimuva sõbrapäeva kontserdi lubavad ansambli liikmed lõpetada väikese simmaniga, julgustades publikut rahvatantse vihtuma. Ansambli liikmed saadavad end ise ju pillidel, milleks on löök- ja rütmipillid, akordion, flööt ja kannel.

Allikabändi märtsikontsert toimub eripedagoogika instituudi toel Tartu ülikooli aulas ja seal astuvad üles teisedki muusikarühmad, nagu Aapo Ilves ja Sõbrad ning Triskele.

Tallinna kontserdil liitub mängijatega torupilli-, plokkflöödi- ja suupillimängija Maarja Haamer.

Kolm kontserti

«Aita Allikabänd Rootsisse»

• 14. veebruaril kell 19 Tartus Genialistide klubis.

• 13. märtsil kell 19 Tartu ülikooli aulas.

• 16. aprillil kell 19 Tallinnas Mustpeade majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles