Lennufirma viib reisijad tasuta Riiga lennuki peale

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Baltic viib reisijad tasuta Riiga lennuki peale.
Air Baltic viib reisijad tasuta Riiga lennuki peale. Foto: SCANPIX

Esimesest märtsist paneb Air Baltic oma lennureisijatele sõitma tasuta bussid Riia lennujaama ja Tartu bussijaama vahel. Mõlemale poole väljab üks buss päevas.

Tartu bussijaamast saavad reisijad tasuta sõitu Riia lennujaama alustada varastel hommikutundidel: Air Balticu reisijate buss väljub iga päev kell 3.55 hommikul ja jõuab lennujaama 7.30.

Riiast Tartusse saavad reisijad Air Balticu tasuta bussiga sõita hilisõhtul. Buss väljub Riia lennujaamast kell 23.20 ja saabub Taaralinna 2.55.

Linn loodab taastada lennud

Sõit Tartu bussijaama ja Riia lennujaama vahel kestab kummalgi suunal kolm tundi ja kolmkümmend viis minutit. Mõlemad bussid teevad vahepeatuse ka Valmieras. Nõudepeatusi Air Balticu bussijuhid tegema ei hakka.

Air Balticu esindaja Janis Vanagsi kinnitusel on busside sõidugraafik koostatud Air Balticu lennukite saabumis- ja väljumisaegade alusel.

Vanagsi sõnul on raske ennustada, kui palju Tartu-Riia bussiliin firmale reisijaid juurde võiks tuua, kuid tema hinnangul toob liin eelkõige kasu Tartu linnale ja kogu Tartu piirkonna majandusele.  

«Põhimõtteliselt toob see Tartu tagasi lennunduse kaardile ja on selge, et see bussiliin toob linnale otsest kasu, sest toob Tartusse rohkem turiste,» rääkis Vanags.

Tartu abilinnapea Kajar Lember peab uue, tasuta bussiliini avamist linnale oluliseks, kuna see annab inimestele ühe liikumisvõimaluse juurde. «Konkurents bussifirmade vahel läheb tihedamaks ja selles reisijad kindlasti ainult võidavad,» ütles Lember. Ta nentis siiski, et bussiühendus Tartu ja Riia vahel toimis hästi varemgi.

Lember lisas, et tasuta buss ei rahulda kindlasti reisijaid, kellele on tähtis aja kokkuhoid. «Kui inimene on ajakriitiline, pole talle oluline, kas buss on tasuta või maksab ta selle eest natuke raha. See puudutab kindlasti nii meie tipp-ettevõtlust kui ka ülikooli,» rääkis ta.

«Meie eesmärk on panna ka lennuk Tartu ja Riia vahet lendama ja sellega linnavalitsus praegu tegeleb. See on selgelt üks meie prioriteetidest,» sõnas Lember. Abilinnapea sõnul on linn saatnud Air Balticule juba palve kohtumiseks, et arutada täpsemalt võimalusi avada lähitulevikus Tartu-Riia lennuliin.

«Tuleb leida lahendus, et Tartu saaks oma ühenduse ja lennufirma oleks valmis lendama,» rääkis Lember.

Tema sõnul on aga veel keeruline öelda, kui palju on linn nõus Tartu-Riia lennuliini investeerima.

Tasuta kõigis Balti riikides

Air Baltic hakkab järgmise kuu algusest reisijatele pakkuma ka Riia lennujaama ja Leedu Šiauliai bussijaama vahelist tasuta bussiveoteenust.

Lätis saavad Air Balticuga reisijad tasuta Riia lennujaama sõita neljast linnast: Valmierast, Jēkabpilsist, Jelgavast ja Daugavpilsist.

Enne Air Balticu bussi istumist tuleb sõita soovijal oma reis internetis registreerida. Seejärel saadab firma selle kohta kinnituse. Reisijad peavad olema valmis Air Baltic Busi kinnitusega e-kirja paberkoopiat ka bussijuhile näitama.

Alla 12-aastastel lastel, kes reisivad üksi, peab bussis olema saatjaks vähemalt 16-aastane isik. Saatjal ei pea olema kehtivat lennupileti broneeringut, kuid ta peab Air Balticut varem teavitama, et sõidab bussis lapse saatjana. Lennufirma pakub ka võimalust tellida alaealise lapse saatja teenus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles