Amfetamiini Lätti viinud mees peab vangi minema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tartu maakohus saatis esmaspäeval aastateks vangi mehe, kes süüdistuse järgi viis narkootikume Lätti ja sooritas teisigi narkokuritegusid.

Kohus tunnistas Aleksandr Tšernetski (34) süüdi narkootikumide ebaseaduslikule käitlemisele ja üle riigipiir toimetamisele kaasaaitamises, narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises, kanepi kasvatamises ja varguse katses. Kokku mõistis kohus talle kolmeaastase vangistuse, kuid koos talle varem mõistetud ärakandmata vangistusega peab ka kandma kolme aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse. Karistusaja hulka arvatakse 2012. aastakl eelvangistuses viibitud kaks päeva. Menetluskulude katteks peab ta tasuma kokku 2446,4 eurot.

Süüdistuse kohaselt toimetas Tšernetski Tartumaalt 2010. aasta 28. novembril vähemalt 100 grammi amfetamiini Läti Vabariiki. Lisaks sellele süüdistatakse Tšernetskit oma elukohas kokku vähemalt 10 kanepitaime kasvatamises ning ligi 25 grammi marihuaana ebaseaduslikus omandamises ja valdamises ning Valgas asuvast poest kuue alkoholipudeli varguse katses.

Süüdistuse kohaselt pani mees kuriteod toime aastatel 2010-2012. Süüdistatav on korduvalt kriminaalkorras karistatud.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Lõuna prefektuuri narkokuritegude talitus ning juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles