Tartu Ülikooli seaduse arutamiseks koguneb nõukogu eraldi istungile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool
Tartu Ülikool Foto: .

Ehkki tänase Tartu Ülikooli nõukogu istungi päevakorras oli ka tulevase seaduseelnõu arutelu, otsustati küsimus edasi lükata ning nõukogu peaks küsimust uuesti lahkama tuleval nädalal.


Ülikooli pressiesindaja Mehis Tuisk märkis, et tänane nõukogu oli väga mahuka päevakorraga, mistõttu ei jäänud liikmetel piisavalt aega teemat käsitleda. Seetõttu korraldab nõukogu lisaistungi.

Tuisk lisas, et ilmselt on tulemas pikk arutelu, mille käigus jõutakse teemadega, mis käsitlevad ülikooli rolli ja juhtimist küll palju edasi, kuid ülikooli edasise juhtimise üle otsustamine võib jääda kaugemasse tulevikku. «Täpsemaid seisukohti jagavad nõukogu liikmed ilmselt pärast arutelusid.»

Muutmisel olevasse Tartu Ülikooli seadusesse tahetakse esmakordselt sisse kirjutada kinnitus, et just Tartu Ülikool on Eesti rahvusülikool. Seadusesse soovib ülikool selgelt kirja panna, mis on rahvusülikooli roll ja kuidas on see jaotunud ülikooli ja riigi vahel.

Haridus- ja teadusministeerium seadis eesmärgiks saata Tartu Ülikooli seaduse eelnõu riigikokku vastuvõtmisele juba sel kevadel. Olulised diskussioonid seaduse sisu üle aga alles koguvad hoogu, mistõttu ei jõua eelnõu riigikokku ilmselt enne sügist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles