Englase kadetid tulid Tartu maadlusmeistriks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitja võistkond Kalev/Englas koos juhendaja Kristjan Pressiga.
Võitja võistkond Kalev/Englas koos juhendaja Kristjan Pressiga. Foto: Erakogu

Maaülikooli spordihoone maadlusmatil selgusid Tartu tänavused esimesed linna maadlusmeistrid. Võistlustules olid noored kahes grupis: kõige nooremad ja pisemad kuni 38 kg kaaluni ning kadetid ehk kuni 17-aastased sportlased.

Kõige võitluslikumad kohtumised peeti kuni 26 kg poiste vahel. Nooruke Viljandi SK Tuleviku poiss Max Hristjuk, kes treenib viimasel ajal Tartu Tamme staadioni maadlusmatil, on küll põhiolemuselt vabamaadleja, kuid suutis ka kreeka-rooma stiilis sel korral võita, vahendas maadlustreener Voldemar Press.

Uku Savi (TÜ ASK) oli teine ning temale järgnesid Karlis Ander All ja Pärtel Palgi (mõlemad Kalev/Englas SK).

Kambja poiss Georg Kristerson (Kalev/Englas) on omandanud võtteid mis tõid võidu kuni 38 kg kaalus. Teine oli tema treeningukaaslane Kerdo Aromets. Järgnesid Andrei Svõrov (EMÜ SK) ja Andreas Lõvi (TÜ ASK).

Kuni 32 kg kaalu parim oli Ivan Kulak ja kuni 29 kg poistest võitis Kristo Keero – mõlemad Kalev/Englas SK.

Tüdrukute maadluse parimad olid Silvi Valk (EMÜ SK) ja Anette Traks (TÜ ASK).

Kadettide kehakaalude võitjatest oli silmapaistvaim TÜ ASK esindaja Rainer Grosberg (kuni 63 kg), kes on võitnud Eesti meistrivõistlustelt medaleid koguni mõlemas maadlusstiilis.

Tambet Palgi (Kalev/Englas) oli kuni 46 kg võitja, Mati Matias Sivula (EMÜ SK) sai esikoha kuni 50 kg kaalus, Kenert Aromets (Kalev/Englas) võitis kuni 54 kg kategoorias ja tema klubikaaslane Robert Nemsitsveridze sai esikoha kuni 58 kg poiste kaalus. Kuni 69 kg kaalunud poistest sai esikoha Robin Krivmen (Kalev/Englas).

Seekordsetel võistlustel saavutati vaid viis seljavõitu, rohkem saadi ülekaalukaid punktivõite ja seda ilusate heidete ja võtetega, lisas Press. Ta avaldas ka arvamust, et August Englase büsti paigutamine Tamme staadioni maadlusruumi ette on poisse innustanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles