Roolijoodik jäeti sõidukita ning mõisteti tingimisi vangi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tartu maakohus tunnistas 5. veebruaril 39-aastase mehe kokkuleppemenetluses süüdi mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ning mõistis talle 10 kuu pikkuse tingimisi vangistuse ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga.

Lisakaristusena võeti süüdistatavalt ära mootorsõiduki juhtimise õigus üheks aastaks. Samuti konfiskeeriti mehelt sõiduauto Volkswagen Sharan kui tahtliku süüteo toimepanemise vahend, vahendas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Menetluskulude katteks peab ta tasuma 445,25 eurot.

Möödunud laupäeval, 1. veebruaril kella 8.30 paiku peatas politsei tavapäraseks kontrolliks Tartu linnas Anne tänaval liikunud sõiduauto Volkswagen Sharani. Sõidukijuhi kontrollimisel ilmnes, et juhtimiselt tabatud mees oli alkoholijoobes. Politsei kõrvaldas mehe juhtimiselt ning Tartu kriminaaltalitus alustas kriminaalmenetlust.

Politseinikele selgitas mees, et ta oli eelmisel õhtul ja ööl saunas käies joonud mõned pudelid õlut ning ei tundud hommikul rooli istudes endal joovet.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Tõnu Kürsa sõnul petavad autojuhid tihtilugu iseennast, teades, et päris kained nad hommikuks veel ei pruugi olla, aga võtavad siiski riski ja istuvad rooli. «Aimatakse küll, et eelmisel õhtul sai tegelikult pikemalt pidutsetud ja pea ei pruugi päris selge olla. Samas loodetakse, et ehk õnnestub patrullile vahele jäämata sõit ära teha.» Oma kainuses veendumiseks soovitab politsei autojuhtidel muretseda sõidukisse alkomeeter.

Kürsa lisas, et politsei on jätkuvalt karm ja resoluutne kõigi sõidukijuhtide suhtes, kes alkoholi tarvitanuna liiklema kipuvad. Iga paadunud liiklushuligaan peab aga arvestama võimalusega, et kui ikka korduvalt või raskes joobeseisundis juhtimisega politseile vahele jääb, see võib oma sõiduvahendist ka ilma jääda.

Süüdistatav on varasemalt kriminaalkorras karistatud. Kaks aastat tagasi karistas kohus teda samalaadse kuriteo toimepanemise eest. «Kui inimene paneb samalaadse kuriteo toime, siis on see prokuratuuri jaoks aluseks, et nõuda kohtus karistusele lisanduvat mõjutusvahendit,» märkis kriminaalmenetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Margit Pärn. Niisiis otsustas ta nõuda kohtult mehe sõiduki konfiskeerimist ning õigusemõistja toetas seda.

Kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles