Libedus tõi hulga õnnetusi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Jäide muutis liiklusolud raskeks nii juhtidele kui ka jalakäijatele ning tõi tööd juurde meedikutele.

Politsei teatel juhtus Lõuna-Eestis nädalavahetusel 30 liiklusõnnetust, neist kahes said inimesed vigastada. Mõlemad vigasaanud olid kaassõitjad.

Üksteist juhti ülehindas oma sõiduvõtteid rasketes ilmaoludes, mille tagajärjel sõideti nii teelt kraavi kui ka vastu poste ja piirdeid.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juhi Tõnu Kürsa sõnul oli möödunud nädalavahetuse ilm muutlik ja liiklusolud rasked üle Eesti. Vaheldumisi sadas jäävihma ja lund, mis muutis nähtavuse kehvapoolseks, ning tekkinud kiilasjää tegi teed ääretult libedaks.

«Tulenevalt rasketest teeoludest ja kiiresti muutuvatest ilmaoludest panen kõikidele juhtidele südamele, et sõitmisel tuleb olla tähelepanelik ja rahulik, hoida suuremat pikivahet, vältida järske manöövreid ning valida teeoludele vastav sõidukiirus,» sõnas Kürsa.

Tartu tänavad olid jäite tõttu väga libedad üleeile õhtul ja paiguti eile hommikulgi. Libedusega viga saanuid ja arstiabi vajajaid oli ka traumapunktis. TÜ kliinikumi pressiesindaja Kristi Tael ütles eile, et libedaga kukkunuid oli mõnevõrra rohkem kui tavapäraselt. Kokku lugeda ei olnud neid mahti, sest järjekord oli ukse taga.

«Õnneks ei ole kellegi vigastus olnud seniajani sedavõrd tõsine, et ta haiglaravi vajaks,» sõnas ta. «On olnud neid, kes on pöördunud luumurruga, enamasti on aga mureks liigeste nihestused.»

Tael lisas, et traumapunkti oli tavapärasest vähem pöördujaid pakaseilmadega. Küllap seepärast, et inimesed püsisid rohkem toas.

Bussifirma Sebe teatas, et jäide mõjutas ennekõike hommikusi väljumisi, sest busside klaasid olid paksu jää all ja juhtidel tuli kurja vaeva näha, et õigel ajal liinile jõuda. Sebe Tartu linnaliikluse juht Üllar Kaljuste märkis aga, et tema teada said kõik bussid liinile õigel ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles