Tartus hukkusid tulekahjus mees ja koer

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Varahommikuses põlengus Tartus Timuti tänavas jätsid elu vanem meesterahvas ja koer. Esialgsel vaatlusel sai päästjatele selgeks, et hoones puudus ka suitsuandur.

Tulekahjust tuli teade 3. veebruaril kell 6.25. Teataja sõnul oli ühekorruselisest elumajast tuleleek katusest väljas. Kohale saadeti päästjad Tõrvandi ja Tartu päästekomandost.

Päästjate saabudes olid leegid väljas nii katusest kui ka hoovipoolsest uksest ja maja oli paksult suitsu täis. Kustutustööde käigus leiti ka hukkunud.

Põleng saadi kontrolli alla kella seitsme paiku. Tulekahju tagajärjel muutus hoone elamiskõlbmatuks. Lõuna päästekeskuse menetlusinspektori hinnangul sai tulekahju alguse katkisest küttekoldest. Päästjad ega menetlusinspektor ei leidnud hoonest suitsuandurit, mis saanuks põlengust varakult märku andes päästa meesterahva elu.

Tulekahjudes on sel aastal Eestis hukkunud juba 11 inimest.

Täna päeval uuesti põlengupaiga üle vaadanud menetlusinspektorid tuvastasid, et küttekolded ja korsten olid pühitud ning korras. Niisiis lükkasid nad ümber esialgse versiooni, nagu oleks tuli alguse saanud katkisest küttekoldest. Põleng sai alguse hoopis pliidi kõrvale plastmassämbrisse pandud kuumast tuhast.

Päästetöötajad juhivad tähelepanu, et küttekoldest välja võetud tuhk tuleb panna metallist anumasse, näiteks plekkämbrisse. Mõistagi tuleb ämber asetada kaugemale kõigist süttida võivatest materjalidest. Prügikasti tohib tuha panna alles siis, kui see on korralikult maha jahtunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles