Tõukekelgutajad kogunevad Kolkjas

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõukekelguvõistlus Kolkjas.
Tõukekelguvõistlus Kolkjas. Foto: Margus Ansu

Ilmateenistus lubab nädalavahetuseks pakase asemel mõistlikku talveilma ja Peipsi ääres Kolkjas peetakse siis meeleolukat tõukekelgupäeva.

MTÜ Piiri Peal korraldab pühapäeval viiendat korda tõukekelgupäeva «Kolkja kelk 2014». «Osalejaid on kogunenud juba omajagu, kümme võistkonda on end kirja pannud,» ütles päeva korraldaja Kairi Güsson eile.

Elu on näidanud, et suurem registreerimine sellele ettevõtmisele läheb lahti paar päeva enne starti. Mullu väga külma ilmaga peetud tõukekelgupäeval oli osalejaid oma 80 kelgu jagu.

«Esimestel aastatel käis meil kelgutamas kogu aeg enam-vähem sama seltskond,» rääkis Güsson. «Mullu kogunes Kolkjasse aga väga palju uusi tõukekelgusõpru.» Kolkja kelgule» on püsivõistlejatest tänavugi tulemas Tartu ülikooli hispaanlastest välisõppejõud ja naabrid, Alatskivi valla rahvas.

Kuid kas lund ja jääd on Kolkja uulitsatele tõukekelkudele piisavalt? «On, õues on ju ilus talveilm,» kinnitas Kairi Güsson. «Nädalavahetusel lapime veel pisut rada, valame ämbritest vett neisse kohtadesse, kus on asfalti väljas ja auke. Külma jätkub, küll vesi ka ära jäätub.»

Tõukekelgupäev algab keskpäeval ühissõiduga, kus rajale lähevad noored ja vanad, naised ning mehed kas oma või siis korraldajatelt kolme euro eest laenuks võetud kelguga.

Tund hiljem antakse stardipauk meeskondlikule teatevõistlusele, kus sõidetakse korraldajate antud ühesuguse tõukekelguga. «Mõlemad võistlused on alati väga lõbusad olnud,» märkis Kairi Güsson. «Meil polegi tähtis parim olla, tähtis on osa saada toredast päevast.»

Kõik finišisse jõudnud võistlejad saavad medali, lisaks antakse välja palju auhindu. Ühisstardiga võistlusel saavad auhinnad meeste, naiste ja lastesõitude võitjad. Peipsi-äärsed ettevõtjad ja tõukekelgupäeva toetajad on välja pannud eriauhinnad. Osalustasu eest saavad võistlejad rinnanumbri, medali ja suppi. Pealtvaatajad võivad raja äärest osta pannkooke ja suppi.


Tõukekelgupäev «Kolkja kelk»

• Ühisstart 2. veebruaril kl 12 Peipsiääre vallas Kolkjas.

• Kell 13 algab meeskondlik tõukekelgu teatevõistlus.

• Võistlusest huvitatud meeskondadel ja ühisstardist sõitjatel tuleb end kirja panna meiliaadressil info@peipsimaa.ee.

• Täpsem teave on veebilehel www.peipsimaa.ee.

Allikas: MTÜ Piiri Peal

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles