Vana maadleja võttis mitu meest võhmale

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Omal ajal nii kreeka-rooma kui ka vabamaadluses maailmameistriks tulnud August Englas kaalus tippvormis olles 90 kilogrammi. Tema graniitbüstil on kaalu aga tubli 250 kilogrammi. Sellise kivimürakaga maadeldes jääks ilmselt jänni ka meie praegune esimaadleja Heiki Nabi. Nii saatis Tamme staadioni olmehoones August Englasele pühendatud näitust korraldav sihtasutus Tartu Sport taiest spordimuuseumi keldrist ära tooma kolm meest. Käiku läksid ka ajakirjaniku pakutud abikäed.

Kulus aega, mis kulus, aga skulptor Ernst Kirsi 1955. aastal valmistatud rinnakuju sai paika tõstetud hoolimata sellest, et appi võetud raudtoru paindus Eron Järve, Marko Jänese ja Tanel Kaljula ühise pingutuse käigus kõveraks.

Lisaks büstile paneb spordimuuseum omaaegse tippmaadleja 89. sünnipäevale pühendatud näitusele välja ka fotod suurmehe sportlasteest. Väljapaneku pidulikule avamisele pühapäeval kell 12 on oodatud kõik spordisõbrad. Kohale on lubanud tulla ka suurmeister ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles