Regio pidurdab välismaal jooksuhoogu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regio juht Teet Jagomägi palus aastaks peatada oma volikogu liikme volitused.
Regio juht Teet Jagomägi palus aastaks peatada oma volikogu liikme volitused. Foto: Mihkel Maripuu

Mullu oma 20-aastase ajaloo suurima, 7 miljoni kroonise kasumi teeninud Regio tarkvara on mobiilioperaatorite kaudu saanud kättesaadavaks 200 miljonile inimesele 14 riigis. Uute turgude haaramise hoo tahab firma maha võtta.


Regio juhatuse esimehe Teet Jagomäe kinnitusel püüab firma juba võidetud turgudel suurendada teenuste hulka. Universaalseim neist on seni mobiilne positsioneerimine. Valdkond ulatub teenusest «vaata, kus on sinu laps» kriminaaljälituseni.

Esimest aastat pakub Regio tarkvara, mis seab taskutelefoni kõne hinna sõltuvusse helistaja asukohast. Jagomäe sõnul annab see mobiilifirmadele võimaluse olla tõsine alternatiiv neile, kes eelistavad kodust välja helistades lauatelefoni.

«Tarkvara vastu on jõudnud huvi tunda näiteks Lõuna-Aafrika Vabariigi valitsus,» märkis Jagomägi. «Neil on mõte jagada slummides tasuta mobiiltelefone, et sotsialiseerida inimesi üldises mõttes, aga konkreetsemalt teha näiteks lihtsamaks töökoha otsimine ja tööpakkumiste saamine.»

Jagomäe väitel on Regio kaartide turuosa Eestis kasutatavais navigatsiooniseadmeis umbes 80 protsenti. Need on tuntumaist GPS-seadmeist Garmineis ning vanem versioon TomTomi-des.

«Praegu tegeleme sellega, et teeinfo liiguks navisead-mest auto ajju,» avaldas Jago-mägi. «See tähendab, et auto teab, et saja meetri pärast on tõus või järsk kurv ning vastavalt sellele seab elektroonika käiguvahetust või pidureid.» (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles