Elva eelarve on ligi 6,75 miljonit eurot

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva raekoda.
Elva raekoda. Foto: www.elva.ee

Eilsel istungil kinnitas Elva volikogu linna 2014. aasta eelarve, mille kogumaht on 6 749 000 eurot.

Eelarvet kommenteerides ütles abilinnapea Heiki Hansen pressiesindaja vahendusel, et 2014. aastal laenu ei võeta, hoidmaks laenuressurssi järgmisel aastal avanevate Euroopa Liidu tõukefondide toetuste kaasfinantseerimiseks.

Selle aasta investeeringutest suurim on Elva jõe tervendamine ja kalapääsu rajamine Peedu veskitammile, mida rahastatakse täielikult keskkonnainvesteeringute keskuse rahadest.

Ülejäänud suuremad investeeringud hõlmavad tänavate ja kõnniteede remonti, õpilaskodu ja noortekeskuse renoveerimist. Need tuleb tasuda linnakassast.

Linna põhitegevuse tulud moodustavad eelarves 5,8 miljonit eurot. Suurima tuluallikana on eelarvesse planeeritud füüsilise isiku tulumaksu laekumine summas 3,1 miljonit eurot.

Heiki Hansen märkis, et eelarves kajastatud hariduskulude jaotuspõhimõtted ei ole veel riigi poolt kinnitatud ja sellest tulenevalt võivad summad muutuda.

Uue toetusena on eelarvesse sisse viidud matusetoetus, mida hakatakse maksma 1. aprillist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles