Tartumaal jätkub vaid hundijaht

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Tartumaa jahimeestel on tänavune ilvesejaht lõppenud, veel ligi poolteist kuud kestva hundijahi ajal võib siinmail küttida kaks võsavillemit.

Kogu Eestis tohib eelmise aasta 1. detsembrist tänavu veebruari lõpuni kestva ilvesejahi ajal küttida 17 looma. Keskkonnaagentuuri andmetel oli neist esmaspäevaks, 20. jaanuariks kütitud 11 ehk 65 protsenti.

Tartumaa jahimehed võisid küttida kaks ilvest, need tabati Kambja jahipiirkonnas selle aasta esimestel päevadel. Tegu oli arvatavalt aastase emase ja isase loomaga, emane ilves kaalus 11 ja isane kaheksa kilogrammi. Jõgevamaa jahimehed tänavu ilveseid lasta ei tohtinud.

Novembri esimesest päevast 28. veebruarini kestva hundijahi ajal tohib kogu Eestis küttida 98 võsavillemit. Kümne hundi kohta on lambaid ja koeri kahjustanud tegude pärast antud küttimise eriluba. Esmaspäevaks oli Eestis tabatud 46 hunti.

Tartumaal tohib lasta kolm hunti, kellest on seni käes vaid jaanuari teisel nädalal Luunja jahipiirkonnas lastud emahunt. «Lumeta ajal on hundijaht keeruline, sel ajal hundi tabamine on pigem otsakomistamise asi,» ütles Tartu jahindusklubi tegevjuht Pauli Saag.

Ta lisas, et hundid ja ilvesed Tartumaal praegu inimestele erilist peavalu ei tekita. Läinud sügisel murdsid hundid Alatskivi kandis paar koera, ilmselt on nende nahka läinud ka mõni lammas, kuid et nende juhtumitega tegeleb keskkonnaamet, siis jahindusklubil neid andmeid pole.

Jõgevamaal on hundijaht lõppenud: arvatavalt nelja-aastane 41-kilone isane kriimsilm tabati mullu novembri alguses Laiuse jahipiirkonnas. Umbes sama vana 35-kilone emahunt kütiti eelmisel nädalavahetusel Jõgeva jahipiirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles