Ujumisliidu tänuüritusel jagus tunnustust ka tartlastele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Ujumisliidu tänuüritus. Pildil raudne ujumisleedi Nora Kutti koos ujumiskoondise peatreeneri Riho Aljandiga.
Eesti Ujumisliidu tänuüritus. Pildil raudne ujumisleedi Nora Kutti koos ujumiskoondise peatreeneri Riho Aljandiga. Foto: Malle Elvet

Laupäeval tänas Eesti Ujumisliit Tallinnas pidulikul tänuüritusel parimaid ujujaid, treenereid ja toetajad.

Esmalt anti üle tänukiri ja üllatuskingitus mullu tippspordist lahkunud Eesti esiujujale, 2011. ja 2012. aasta parimale sportlasele, Triin Aljandile. Aljand, kes Eestisse naasnuna hakkab tegelema ujunmise propageerimise ja noorte ujumisõppega, jätkas koos õhtujuht Simon Rennoga parimate lavale kutsumist.

Aasta meesujuja on Martti Aljand (treener Siiri Põlluveer). Aasta naisujuja karika teenis Kätlin Sepp (treenerid Heidi ja Ain Kaasik), kes tegi debüüdi täiskasvanute tiitlivõistluste poolfinaalis ning lõpetas aasta Eesti rekordiga.

Aasta teeneriks valiti Siiri Põlluveer.

Olümpiavõitjalt Ivar Stukolkinilt said auhinnad parimad noorujujad. Tütarlaste klassis oli parim Ujumise spordiklubi ujuja Hannabel Aria, (treener Anneli Jaal). Nominendiks oli ka Jaali õpilane Kertu-Ly Alnek. Nii Aria kui Alnek jõudsid Euroopa noorte olümpiapäevadel poolfinaali.

Noorte poiste arvetuses paistsid silma ka Tartu Ujumisklubi ujuja Cevin Anders Siim (treener Mihhail Krupnin). Aasta noorujuja Siim ujus Euroopa noorte olümpiapäevadel välja 14. koha.

Aasta meisterujujate auhinnad võtsid Eesti Spordiveteranide Liidu presidendilt Sven Kolgalt vastu legandaarne Tartu ujuja Nora Kutti (91), kes tõi sügisel Hollandist EMilt vanuseklassis 90 - 94 kolm kulda (50, 100, 200 m seliliujumises).

Kutti tegi oma esimes ujumisvõsiluse 13-aastaselt. Ujuma hakkas ta kaheksa aastaselt Saaremaalt pärit ema innustusel. Praegu käib ta ujumistrennis ühe korra nädalas, ühe korra jõusaalis ja ühe korra kergejõustikutrennis.

Auhiinatute seas olid ka Rooma OMil ujunud Eve Maurer ja Alksendr Batištšev.

Eriauahinna sai Tartu Ujumise Spordiklubi ujuja Kregor Zirk. Ta sai Euroopa meistrivõsitlustelt hõbeda ja pronksi võitnud Kairi Indriksonilt auahinnaks haamri. Zirk on tipptulemuste rekordipurustaja 2013, sest tema nimel on kõik lühiraja ujumisrekordid välja arvatud rinnulitehnikas. Tema treener on Kaja Haljaste.

Aasta avaveeujuja tiitli teenis Bruno Nopponen. Auhinna sai ka Allan-Kris Malleus, kes ujus Võrtsjärvest Peipsini Eesti Vähiliidu toetuseks.

Taliujujad Henri Kaarma Ja Toomas Haggi pälvisid tänukarikad rahvusvahelises seltskonnas ujumise eest üle Beringi väina mullu augustis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles