Sulgpallurid parandasid Poola turniiriga reitingut

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Kuuba (Nõo SK) Poolast võidetud auhindadega.
Kristin Kuuba (Nõo SK) Poolast võidetud auhindadega. Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel Poolas Lubinis peetud võistlustel osalesid sulgpalli Euroopa juunioride tipud. Eesti noored näitasid, et kuuluvad kõrgesse konkurentsi.

Eestit esindasid U17 koondislased Kristin Kuuba, Helina Rüütel, Kati-Kreet Marran Nõo sulgpalliklubist ja Sale-Liis Teesalu ja Mihkel Laanes Triitonist. Lisaks osales U19 mängija Heiko Zoober Triitonist.

Nõo sulgpalliklubi treeneri Mart Mäeranna sõnul oli eesmärgiks koguda tugevatasemeliselt turniirilt väärtuslikke reitingupunkte märtsikuus toimuvateks Euroopa U17 klassi meistrivõistlustel parema paigutuse saamiseks.

Kristin Kuubal õnnestus jõuda heade mängudega poolfinaali. Teel sinna alistas ta ka Euroopa juunioride reitingus kuuendal kohal oleva bulgaarlanna Maria Mitsova geimidega 21:11, 22:24 ja 21:14.

Poolfinaalis tuli kaotus hollandlannale Alida Chen´ile 21:17, 18:21 ja. 17:21. Chen on juunioride reitingu seitsmes mängija. Tulemuseks tubli kolmanda-neljanda koha jagamine, mida võiks lugeda Kristin Kuuba seniseks parimaks saavutuseks individuaalturniiril, leidis Mäerand.

Selle võistlusega tagas Kuuba ka tuntava tõusu maailma juunioride reitingus, kus ta asus seni 58 kohal. Uues edetabelis platseerus ta 45. kohale. Ühtlasi suurenesid tema võimalused osaleda augustis peetavatel noorte olümpiamängudel Hiinas Nanjingis.

Segapaarismängus näitasid Kristin Kuuba ja Mihkel Laanes Triitonist võimetekohast mängu, jõudes veerandfinaali. Seejärel tuli kaotus Poola segapaarile geimidega 18:21 ja 15:21.

Heiko Zoober jäi jagama 9. - 16. kohta meesüksikmängus. Ka teised meie mängijad said tunda võidurõõmu ning võistlusreisi võib pidada kordaläinuks, lisas Mäerand.

U17 koondist ootavad 15. - 23. märtsil ees Ankaras korraldatavad Euroopa võistkondlikud ja individuaalsed meistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles