Vanemuise orkestri plaat võib saada aasta parima tiitli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise sümfooniaorkester.
Vanemuise sümfooniaorkester. Foto: Sille Annuk

Vanemuise sümfooniaorkestri seni värskeim CD on valitud konkursi «Eesti muusikaauhinnad 2014» nominendiks aasta klassikaalbumi kategoorias.

Mullu mais Tartu Jaani kirikus Paul Mägi dirigeerimisel salvestatud plaadil kõlab kaks kodumaise sümfoonilise muusika paremikku kuuluvat teost: Villem Kapi sümfoonia nr 2 c-moll ning Artur Kapi «Fantaasia viiulile ja orkestrile teemal B-A-C-H», kus soleerib viiuldaja Kristel Eeroja-Põldoja.

Samas kategoorias valis žürii nominentideks ka Cantores Vagantese «Muusika põhjalast», Rene Eespere albumi «Respectus» ja Eesti filharmoonia kammerkoori «Vivit!» Max Regeri ja Rudolf Tobiase koorimuusikaga. Võitjad avalikustatakse 30. jaanuaril Nokia kontserdimajas auhinnatseremoonial.

Teiste teoste hulgas on Villem Kapi sümfoonia nr 2 Vanemuise sümfooniaorkestri kavas kontserdil 23. jaanuaril Rootsis Uppsala kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles