Rocki homne vastane palkas lisajõudu

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TÜ/Rocki korvpallimeeskond läheb EuroChallenge'i sarja teise ringi teises kohtumises homme kodusaalis vastamisi Belgia meeskonna Antwerpeni Giantsiga, kes palkas euromängudeks juurde veel ühe ameeriklase.

«Jah, üks mustanahaline on veel juurde võetud,» märkis Rocki peatreener Gert Kullamäe ning pidas silmas 198 sentimeetri pikkust ameeriklast Ryan Pearsonit. Mees osales juba ka möödunudnädalases võidumängus Gaz Metan Mediasega, seal viskas ta 13 punkti. 

Kullamäe sõnul ei saa aga ühe mängu põhjal mängija kohta midagi väga täpselt öelda. «Mingi käigu annab ta neile kindlasti juurde, aga ühe mängu põhjal ei saa tema kohta suuri järeldusi teha,» ütles peatreener.

Kolm mängu

Kullamäe sõnul õnnestus tal vaadata läbi kolm vastase mängu videot: kaks kohtumist eurosarja esimeses ringis Rakvere Tarvaga ning möödunudnädalane mäng Rumeenia meeskonnaga.

«Tahtsime saada ka nende viimast mängu, kus nad võitsid Belgia liiga liidrit, aga kahjuks ei õnnestunud. Panime küll kõik oma tutvused mängu, aga ei,» tõdes Kullamäe.

Belgia meeskonda iseloomustas ta kolme võtmemängija põhjal. «Neil on tagaliinis paar väga heade individuaalsete oskustega musta,» lausus Kullamäe. Ta mainis ka 204 sentimeetri pikkust belglast Maxime De Zeeuwi. «Ta on kindlasti üks neist mängijatest, kellele tuleb eraldi tähelepanu pöörata.»

Eurosarja avaringis Antwerpeni Giantsiga kahel korral kohtunud ning neist ühe võidu noppinud Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber arvas, et hoolimata vastase tugevusest võiks olla Rockil kodusaalis hea võidušanss.

«Täiesti tüüpiline Euroopa punt, kaitses väga aktiivselt peale ei käi ning armastavad lahtist mängu. Viskavad nii kaugelt kui ka mängivad korvi alla, aga Rockil on täitsa reaalne võimalus võita,» ütles Sõber. «Rockil on praegu üle pika aja hea tagaliin: Augustas Peciukevicius, Vincent Simpson, Valmo Kriisa, Tanel Kurbas ja Gert Dorbek. Viis kivikõva kutti.»

Toome tagasi

Kullamäele tegi rõõmu ka Joosep Toome tagasitulek. «Selle üle on küll hea meel. Euromängudes on meil vaja suuri ja tugevaid mehi. See annab meie edurivile juurde, sest Vilmantas Dilysel on olnud väga suur koormus,» sõnas ta.

Joosep Toome ütles, et paranenud jalg on enam-vähem. «Natuke segab, aga saab mängida. Tarvaga mängu järel hullemaks küll ei läinud, aga aru on saada, et midagi on juhtunud,» kirjeldas ta.

Toome lootis, et ka mänguvorm pole pika pausi järel väga kukkunud. «Eks sai ka vahepeal põrgatada ja visata. Ainult mängupraktikat oleks vaja,» sõnas ta.

Rocki kohtumine algab homme õhtul Tartu ülikooli spordihoone kell 19.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles