Eesti piiril suri alajahtumise tõttu piiririkkuja

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiririkkujate jõeületuskoht ning jäljed lumel.
Piiririkkujate jõeületuskoht ning jäljed lumel. Foto: Lõuna prefektuur

Täna hommikul pidasid piirivalvurid Koidula raudteepiiripunkti lähistel kinni kolm alajahtunud ebaseaduslikku piiriületajat, kellest üks vaatamata elustamiskatsetele suri.

Esmalt tabasid piirivalvurid kaks eeldatavasti Sudaanist pärit ebaseaduslikku piiriületajat, kel olid seljas õhukesed riided ja lühikesed püksid, üks neist oli palja ülakehaga.

Piirivalvurid toimetasid mehed Koidula raudteepiiripunkti ruumidesse sooja ning kutsusid neile kiirabi. Mehed olid kontaktsed, kuid värisesid külmast.

Kinnipeetud selgitasid piirivalvuritele, et olid Eesti poolele pääsemiseks ujunud üle Piusa jõe ja heitnud märjad riided seejärel seljast.

Piiriametnikele teadaolevalt pidi mehi kokku olema kolm. Viimane meestest leitigi pool tundi hiljem samast piirkonnast. Isik oli läbikülmunud, kontaktivõimetu ning toimetati raudteepiiripunkti ruumidesse sooja.

«Kuna mehe pulss oli alajahtumisest langenud ja hingamine katkendlik, alustasid piirivalvurid kiirabi saabumiseni mehe elustamisega,» ütles Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo juht Tamar Tamm.

Ta lisas, et mõneks ajaks suudeti mehe pulss ja hingamine taastada, kuid siis hingamine taas katkes. Paraku ei õnnestunud piirivalvuritel ligikaudu tunniajase elustamise käigus mehe elu päästa ning kohale saabunud kiirabil jäi konstateerida mehe surma.

Esialgsetel andmetel oli surma põhjuseks alajahtumine, surnukeha saadeti lahangule täpse surmapõhjuse väljaselgitamiseks. Kahele teisele mehele andis kiirabi esmaabi, nende elu ohus ei ole.

Esmaste eelduste kohaselt on tegu sudaanlastega, kõik täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles