Linnavalitsus pakub lasteaiale eribussi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui lapsevanemad eelistavad eraldi bussi, hakkab see hommikuti väljuma Akadeemia tänavalt lastekeskuse maja eest kaks korda.
Kui lapsevanemad eelistavad eraldi bussi, hakkab see hommikuti väljuma Akadeemia tänavalt lastekeskuse maja eest kaks korda. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linn kaalub Viljandi maantee algusesse koliva Kesklinna lastekeskuse lapsevanematele ja töötajatele eraldi bussi või praeguse seitsmenda linnaliini tihendamist ja pikendamist.

Lasteaia kolimisega seotud teemad olid arutusel esmaspäeva õhtul, kui abilinnapea Tiia Teppan ja teised linna esindajad kohtusid lasteaia hoolekogu liikmetega. Koosoleku peamine küsimus oli selles, kuidas lahendada uues asukohas transpordiprobleem. Möödunud aasta lõpus korraldatud küsitluse järgi vajaks 120 lapsevanemast transporti vähemalt kolmandik.

Veel möödunud nädala alguses ütles abilinnapea Teppan, et eraldi bussi käima panemist pole linn arutanud, kuid esmaspäeval pakuti hoolekogule välja lausa kaks lahendust. Üks neist oleks praeguse seitsmenda liini pikendamine ja ühe bussi lisamine nii hommikusse kui õhtusesse aega.

Linn eelistab eribussi

«Liin pikeneks Eerika peatusesse ning buss hakkaks peatuma lasteaia ees. Siis poleks pimedal ajal üle maantee jooksmist,» lausus Teppan.

Teine variant on panna käima eraldi buss, mis väljuks Kesklinna lastekeskuse eest ning viiks otse uue lasteaia juurde. «See nüüd ongi lasteaiatöötajate ja lapsevanemate otsustada, milline võimalus tundub neile sobilikum,» sõnas Teppan. Esimene neist nõuaks bussipiletit, teine oleks aga tasuta.

Linnale oleks lihtsam ja soodsam eribuss. «Eraldi bussi saame kiiresti kokku leppida, aga terve liini ümbertegemine on keerulisem ja pikaaegsem,» ütles Teppan.

Linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haagi sõnul ulatub sõita soovijate hulk – lapsed, lapsevanemad ja lasteaia töötajad – 64ni. «Võtsime pakkumise ka ühelt väikevedajalt, aga sellist hulka ei mahuta väikesesse bussi ära,» lausus Haak.

Ta märkis, et linnaliine teenindav Sebe on valmistamas linnale ette lisabussi.

«Väiksemat tüüpi linnaliinibussi mahutaks need inimesed ära küll. Sebega on meil dotatsioon ja liinikilomeetri hind juba fikseeritud ja meil pole vaja teenusepakkuja leidmiseks uut hanget teha,» selgitas Haak. Täpne bussisõitjate arv selgitatakse välja esimese kuu jooksul.

Eribuss väljuks lastekeskuse eest ning teeks nii hommikul kui õhtul kaks ringi. Kokkuleppel lapsevanematega teeks buss sõidu ajal ühe peatuse veel, aga kus täpselt, selgub vanemate ettepanekutest.

Lahtine on seegi, kas buss jääb lasteaia juurde ootama või saavad lapsi toovad inimesed linna tagasi järgmise ringiga.

Tööaeg muutub

Hoolekogu esimees Kristi Kerge ja hoolekogu liige Hannes Puu ütlesid, et mõlemad linna pakutud lahendused on kaalumist väärt ning lapsevanemate eelistused selgitatakse välja lähiajal.

Kuna linn ääres olev asukoht tähendab vanematele nii hommikul kui õhtul suuremat ajakulu, muutub lastekeskuse direktori Ingrid Saarna sõnul ka lasteasutuse lahtioleku aeg.

«Lahtiolekuaeg pikeneb vastavalt sellele, kuidas on lapsevanemate vajadus,» sõnas direktor. «Praegu oleme avatud hommikul veerand kaheksast õhtul veerand seitsmeni. On arvamusi, et võiksime olla avatud seitsmeni või poole seitsmeni. Osa vanemaid on kuueni tööl ja muidu ei jõuaks nad äärelinna kuidagi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles