Ööga tekkis Peipsile jää

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääolud Mehikoormal.
Jääolud Mehikoormal. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Peipsi-äärsete inimeste kinnitusel oli öösel külma 10 - 12 kraadi ning mitmel pool katab järve jääkaas nii kaugele kui silm ulatub. Piirivalvurid manitsevad aga kõiki jääle minema ning homsest on keelatud liikumine Peipsi, Pihkva, Lämmijärve ja Narva veehoidla jääl.

Lõuna prefektuuri teatel on piirivalvurid paigaldanud vastavad hoiatussildid järvelemineku enamlevinud kohtadesse, ühtlasi alustavad piirivalvurid jääluurega selgitamaks jää kandevõimet. Kui jääolud paranevad, leevendatakse võimalusel piirangut.

Lõuna prefektuuri piirivalvekapten Mati Mikson ütles, et ohutu jääleminek on tagatud, kui jää paksus kogu järvel on ühtlaselt vähemalt kümme sentimeetrit või enamgi. «Kalda ääres võib jää paksus olla küll 15 sentimeetrit, aga see ei tähenda kindlasti, et kogu järvistu jääl viibimine oleks ohutu,» selgitas Mikson pressiesindaja vahendusel. Ta lisas, et kindlasti tuleks kalastushuvilistel enne jääleminekut uurida lähimast kordonist, kas jääolud ikkagi on stabiilsed ning jääleminek ohutu.

Tänase päeva seisuga on Peipsi järv osaliselt jääs. Kalda ääres on jää paksus aga vaid kolm sentimeetrit. Peipsi kaldale paigutatud kaamerate pilti saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles