ERM ootab fotosid kodumaast veel nädala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise aasta 23. veebruaril välja kuulutatud Eesti Rahva Muuseumi kodumaa piltide kogumise võistlusele on laekunud pea 1400 fotot. Muuseum ootab kodukohast, inimestest ja sündmustest 2013. aastal tehtud fotosid veel kuni 15. jaanuarini.

Esimene päevapiltide kogumise võistlus ERMis korraldati 1912. aastal. Selle eesmärk oli veel vähelevinud fototehnika abil jäädvustada elu Eesti paljudes paikades. Eriti oodatud olid pildid rahvast tööl, pidudel ja igapäevastel talitustel ning ülesvõtted vanadest talumajadest, lautadest, aitadest ja nende sisseseadetest ning tervetest küladest.

Kultuuripärandi aasta raames kuulutatigi niisugune fotode kogumine taas välja, jäädvustamaks Eesti elu sada aastat hiljem.

Kodumaa piltide kogumise võistluse fotosid saab üles laadida veel kuni 15. jaanuarini. Lisainfo on veebis kodumaapildid.erm.ee.

Fotosid hinnatakse maakondlikus ja valdkondlikus kategoorias ning hindajateks on veebilehe külastajad ja asjatundjatest kokku pandud žürii. Peaauhind on 1000 eurot, millele lisanduvad mitme Eesti ettevõtja välja pandud auhinnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles