Politseireid rahustab liiklusvoogu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseireid.
Politseireid. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lõuna ja Ida prefektuuri politseiametnikud korraldavad reedel ühisaktsiooni, mille käigus rahustatakse üldist liiklusvoogu Jõhvi-Tartu-Valga maanteel.

«Eesmärgiks on reedesel aktiivse liiklusega päeval rahustada üldist liiklusvoogu ning tuletada sõidukijuhtidele nädalavahetuse eel meelde, et ka suvisel ilusal ajal tuleb kehtestatud piirkiirustest kinni pidada,» ütles Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse komissar Velmo Punnisk pressiesindaja vahendusel.

Eelmistel aastatel Eesti teedel juhtunud liiklusõnnetuste analüüs näitab, et liiklusõnnetused on juhtunud peamiselt kas esmaspäeviti või reedeti. Enim avariisid juhtus ajavahemikul kella 16-18. Liiklusjärelevalve eesmärgiks on inimeste elule ja tervisele ohtlike liiklusolukordade ennetamine ja vältimine, mitte tagajärgedega tegelemine.

Komissar Velmo Punniski sõnul on varasemad kogemused  näidanud, et eelnev teavitamine distsiplineerib maanteel liiklejaid ning sunnib sõidukijuhte enam tähelepanu pöörama liikluses kehtivate reeglite täitmisele. See on üks võimalusi liikluskultuuri parandamiseks. «Endiselt toimib Lõuna-Eestis ka liiklusliin 14 900,» lisas komissar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles