Esimene rongkäik kogus naabrid kokku

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäevased üritused algasid karlovlaste esimese rongkäiguga Sõpruse silla juurest peoplatsile Tähe tänava füüsikahoone ja Päeva tänava vahel.
Laupäevased üritused algasid karlovlaste esimese rongkäiguga Sõpruse silla juurest peoplatsile Tähe tänava füüsikahoone ja Päeva tänava vahel. Foto: Kristjan Teedema

Äikest ei tulnud, lähemad ja kaugemad naabrid said üle vaadatud ning üliodavalt soetatud muinasjuturaamat kotti. Mida veel tahta?


Kuigi kava järgi algasid Karlova päevad juba kolmapäeval, oli igal päeval vaid üks-kaks üritust ning põhirõhk jäi ikkagi laupäevale. Õnneks olid korraldajad Supilinna Seltsilt õppust võtnud ja polnud unustanud ilusat ilma tellida.

Päeva alustati Karlova esimese rongkäiguga. Sõpruse sillal võeti vastu lodjaga saabunud Supilinna esindajad ja muud huvilised ning pillide mürtsudes läks kõik see mees Tähe tänava füüsikahoone poole, mille kõrval toimusid kontserdid, laat ning meisterdamised ja mängud.

Kõik kohal

Karlova Seltsi juhatuse liige Silver Urbas rääkis, et kõik läks plaanipäraselt ja midagi sellist, mis oleks meele mõruks teinud, ei olnud. «Kõik inimesed, kes mulle vastu tulid, olid õnnelikud,» oli Urbas rahul nii ilma kui rahvahulgaga.

Peale laste laulu ja tantsu nautimise sai pealt vaadata aga ka midagi sellist, mida iga päev ei näe – kuidas päästjad avarii teinud autost sinna lõksu jäänud inimese kätte saavad. Selle tarbeks sai üsna ära ribastatud väike punane auto, millel klaas eest ära lõigati ja uksed lahti murti.

Suurimat huvi äratasid aga muidugi laadalauad, kus karlovlased oma kasutult seisma jäänud kraami müütasid ja kust kõik külastajad vähemalt ühe korra mööda käisid.

Mõni samm peoplatsist eemal köitis pilku aga Karlova kohta haruldane vaatepilt – päris tänavakohvik. 82 aastat apteegina töötanud majas oli proovipäevadeks lahti tehtud kohvik Anna Edasi, mis päris ametlikult ja sildistatult veel avatud ei ole, kuid lähima kuu jooksul saab ka see tehtud.

Jääb väikseks

Seda, mitmendat korda Karlovas päevi peetakse, ei oska Urbas täpselt öeldagi. Viimasel kolmel aastal on see meeldiv koorem olnud Karlova Seltsi õlgadel, järjepidevalt on need toimunud kuuel aastal.
Lünklikult ulatub traditsioon aga juba aastakümnete taha.

Silver Urbase sõnul ei kavatseta järgmisel aastal midagi väga teistmoodi teha, sest inimesed on seesuguse üritusega juba harjunud. Juurde tuleb küll uusi tegevusi, nagu tänavu rongkäik, ja vahetatakse asukohta, kuid suureks festivaliks Karlova päevad ilmselt ei paisu.
 

Karlova oma leht

Nii nagu Supilinnal, on ka Kar­­loval nüüd oma ajaleht, mis linnaosa päevadeks välja anti. Supilinna Tirina moodi hakkab ka mustvalge Kirev Karlova (pildil) ilmuma ilmselt kord aastas.

Avanumb­­rist saab lugeda kar­­lov­­laste meenutusi, äride ja paikade tutvustusi. Lisaks on ka praktilist infot, näiteks Karlova teemaplaneeringu ja seenkahjustuste uuringu kohta.

Lehe esimene tiraaž oli 1000 eksemplari, kuid kui need otsa saavad, trükitakse juurde. Seda jagatakse üritustel, kuid saab ka küsima minna Karlova Seltsist Tähe 20 majas.

Tegemist ei ole küll päris esimese lehega, sest märtsis jõudis paljude karlovlaste postkasti ka Kaasava Karlova erileht, kuid see oli pigem ühekordne sooritus. (TPM)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles