Meestearsti artiklisadu tõi Selilt preemia

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Punab
Margus Punab Foto: Margus Ansu

Neinar Seli sihtkapitali mõlemad stipendiumid lähevad tänavu ühele mehele, meestearst Margus Punabile (pildil). Ta saab nii aasta teaduspublikatsioonide preemia (30 000 krooni) kui ka viimase viie aasta teaduspublikatsioonide preemia (60 000 krooni).


Ka eelmisel aastal teenis Margus Punab välja aasta teaduspublikatsioonide preemia, mille peale ta ise naljatades ütleb, et kavatseb tulevikus samamoodi jätkata.

Kliinikumi avalikkussuhete juhi Kristi Taela sõnul tuginetakse preemiate jagamisel meditsiiniinfokeskuse koostatud eesti arstiteadlaste publikatsioonide andmebaasile, mis on ka kliinikumi kodulehel kõigile kättesaadav.

Margus Punabi nimi esineb teadusartiklite autorite seas igas kvartalis kolm kuni viis korda. Küsimuse peale, kuidas ta jõuab, vastab mees, et teadusloome on tänapäeval eelkõige tiimitöö.

«Ma löön Eesti kirjutajana kaasa mitmes Euroopa uuringus, ainult nii on see võimalik,» märgib ta.

Punabi lemmikvaldkonnad on meeste vananemisega seotud probleemid ning viljatuse geneetilisi aspekte puudutavad uuringud.

«Hindan neid preemiaid väga kõrgelt, sest see on ainuke kliinilise teadustöö eest antav avalik tunnustus,» ütleb Punab. «Mulle on see seda olulisem, sest iga päev arstina tegutsedes on teadus mulle tänaseni hobitegevus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles