Jõuluajal söödud kalorid kadusid 45 kilomeetriga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõulupüha viimasel päeval, mil paljud eestimaalased kodudes viimaseid verivorste ja hapukapsaid soojendasid, suundusid sportlikumad pikale rännakule, et jätta kaotada pühadega kogutud lisakilod Eestimaa kaunitel maastikel.

Üritus «Pekist priiks» startis sel korral Tabivere raudteejaamast. Suurem osa spordisõpru sõitis starti hommikuse rongiga. Ees ootas ligikaudu 45 km pikkune rännak Tartusse. Osa suundus Tabiverest mööda otseteed Tartusse, läbides nii paarkümmend kilomeetrit. Enam kui 100 inimest võttis ette aga pika ja ränkraske retke mööda vaiksemaid külavaheteid.

Et põletada efektiivselt kehale ladestunud rasvu, läbiti distants vaheldumisi joostes ja kõndides. Viie kilomeetri pikkusele jooksule järgnes viis kilomeetrit kõndi ja nii kuni Tartuni.

Sportijaid soosis ilm ning vaid üksikud pidid rajalt enne lõppu maha astuma.

Triatloniklubi Trismile korraldab «Pekist priiks» ürituse ka Tallinnas stardiga Nõmme spordikeskuse eest 28. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles