Kahtlus iseendale hüvitise määramises viib Raidali kohtupinki

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Raidal
Jaanus Raidal Foto: Ülle Kübarsepp/Valgamaalane

Kahtlustatuna korruptsioonivastase seaduse rikkumises, saatis Lõuna prefektuur kohtu ette Otepää vallavolikogu esimehe Jaanus Raidali. Istung peetakse homme Tartu maakohtu Valga kohtumajas.


Raidali suhtes menetletav väärtegu seisneb selles, et ta osales mullu 9. novembril Otepää vallavolikogu hääletusel, kus määrati hüvitist vallavolikogu esimehele. Teisisõnu osales Raidal iseendale 7619-kroonise hüvitise määramisel.

Lõuna prefektuur andis väärteoasja kohtualluvusse korruptsioonivastase seaduse § 26-5 lg 1 alusel, mis käsitleb korruptiivset tegu, kinnitas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Tamm lisas, et vastavalt kohaliku omavalitsuse korralduse seadusele ei tohi volikogu liige osa võtta volikogu sellise üksikakti arutamisest ja otsustamisest, mille suhtes on tal huvide konflikt.

Ehkki Raidali suhtes alustas menetlust Lõuna prefektuur, kuulub korruptsioonivastase seaduse alusel antud kvalifikatsiooniga väärteo arutamine kohtu pädevusse, mistõttu saadeti väärteoasja materjalid arutamiseks kohtusse.

Raidali esindaja vandeadvokaadi vanemabi Katrin Prükki taotlusel lükkus kohtuistung 25. maile ning algab Valga kohtumajas kell 10.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles