Prokuratuur saatis Otsalti eksalluva kohtu ette

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Lõuna politseiprefektuuri liiklustalituse ülemkomissar Marek Tiirats.
Endine Lõuna politseiprefektuuri liiklustalituse ülemkomissar Marek Tiirats. Foto: Heino Käos / Valgamaalane

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla politsei süüdimõistetud eksprefekti Aivar Otsalti kunagise alluva, endise Lõuna politseiprefektuuri korrakaitseosakonna liiklustalituse ülemkomissari Marek Tiiratsi süüdistatuna korduvas omastamises ametiisikuna isikute grupis ning tulirelvade, laskemoona ja helisummutite ebaseaduslikus käitlemises.


Süüdistuse kohaselt aitas Tiirats 2009. aastal omastamisele kaasa ning 2008. aastal omastas Lõuna politseiprefektuuri sõidukite tankimiseks ettenähtud kütust kokku ligi 5000 krooni väärtuses, vahendas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Tiiratsile esitati süüdistus ka 2008. ja 2009. aastal vastavaid relvalubasid omamata kahe tulirelva ning nelja helisummuti ebaseaduslikus käitlemises ning 2008. aastal ühel korral laskemoona ebaseaduslikus käitlemises.

Marek Tiiratsi kriminaalasi eraldati eelmise aasta 17. juunil kokkuleppemenetluses lahendi leidnud Lõuna politseiprefektuuri endiste töötajate kriminaalasjast.

Karistusseadustik näeb ametiisiku poolt ning grupis korduvalt toime pandud omastamise eest ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse. Tulirelva ja laskemoona korduva ebaseadusliku käitlemise eest võib seaduse kohaselt karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega, helisummuti ebaseadusliku käitlemise eest rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles