Paavo Nõgene lahkub loomemajanduskeskuse nõukogust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Nõgene
Paavo Nõgene Foto: Sille Annuk

Kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene ütles, et astub selle aasta lõpus tagasi Tartu loomemajanduskeskuse nõukogust, mille esimees ta ühtlasi on. Avaldus on juba esitatud.

«Põhjus on sisuline: kuna kultuuriministeerium saab Euroopa Liidu välisvahenditest rahastatava loomemajanduse meetme rakendusasutuseks, siis tekiks huvide konflikt või muutuks loomemajanduskeskusele raha taotlemine probleemseks,» selgitas Nõgene. «Seega, et loomemajanduskeskus saaks raha taotleda ja mina ei peaks end otsustest taandama, lahkun nõukogust.»

Ta lisas, et kantsleri ametist tulenevalt ei peaks ta tagasi astuma, aga välistamaks igasuguseid vandenõuteooriaid, on mõistlikum lahkuda.

Nõgene on ka Vanemuise teatri nõukogu esimees ja sealt ta ei lahku. «Vahe on see, et asutajaks on riik ja esindan riiki. Tartu loomemajanduskeskuse asutaja ei ole riik,» ütles Nõgene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles