Uus võim jätkab nõukogude muutmist

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnapea Urmas Kruuse.
Tartu linnapea Urmas Kruuse. Foto: Margus Ansu

Teisipäevasel istungil pühendas linnavalitsus kaheksa päevakorrapunkti IRLi kuuluva Argo Annuki asendamisele otsustuskogudes uue võimu esindajatega.

Nii asendab endist abilinnapead Argo Annukit Tartu teaduspargi nõukogus sotsiaaldemokraadist abilinnapea Kajar Lember.

Tema on nüüd ka asutaja õiguste teostaja sihtasutuses Tartumaa Turism.

Annuki asemel saab Ahhaa nõukogu liikmeks sotsiaaldemokraadist abilinnapea Jarno Laur. Laur on nüüd ka sihtasutuses Teaduskeskus Ahhaa Tartu linna asutajaõiguste teostaja.

Tartumaa omavalitsuste liidule tegi linnavalitsus ettepaneku kutsuda sihtasutuse Tartu Ärinõuandla nõukogust tagasi Argo Annuk ja liikmekandidaadiks esitas Lemberi.

Samasugused ettepanekud on Emajõe Jõeriigi nõukogu asjus.

Veel tegi linnavalitsus ettepaneku sihtasutuse Lõuna-Eesti Turism nõukogust tagasi kutsuda Argo Annuk ja liikmekandidaadiks esitada Lember.

Linnapea Kruuse kommenteeris, et praegusel juhul käisid otsused ametikohaga kaasnevate nõukogude kohta. Lisatasu nendes ei saa.

Äriühingute nõukogude liikmete vahetamine tema sõnul jätkub ja sellega läheb paar kuud, nagu ka siis, kui Keskerakonna asemel tuli koalitsiooni IRL. «Meil pole kiiret,» ütles Kruuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles