Tartu Postimees Södertäljes. Kullamäe: eesmärk on ka järgmisest grupist edasi pääseda

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe ja Augustas Peciukevicius mängujärgsel pressikonverentsil.
Gert Kullamäe ja Augustas Peciukevicius mängujärgsel pressikonverentsil. Foto: Jaan Olmaru / Tartu Postimees

TÜ/Rocki korvpallimeeskond võitis võõrsil Södertälje meeskonna 76:72 ning jõudis peale viie aastast vaheaega taas eurosarja alagrupist edasi. Peatreener Gert Kullamäe sõnul on võistkonna eesmärk ka järgmisest vahegrupist edasi pääseda.

Rock alustas kohtumist väga hästi. Järjest tabasid kolmepunktiviskeid Janar Talts, Gert Dorbek ja Vilmantas Dilys ning kolmandaks mänguminutiks oli seis 13:2. Peale esimest ehmatust Södertälje meeskond kosus ning esimese veerandaja lõpuks oli kodumeeskond läinud juhtima 21:24.

Teine veerandaeg kulges üsna tasavägises heitluses, kuid poolaja viimasel minutil õnnestus Rockil hea kaitsetööga minna juhtima 43:39.  

„Me teadsime, et see tuleb raske mäng. Alguses tabasime ilmeksimatult kolmeseid ja olime värsked. Kui sa kõik sisse viskad, siis ongi lihtne seda korvpalli mängida, aga kõik need asjad ei toimi mängu lõpuni,“ ütles Kullamäe.

Ka Janar Talts märkis, et Södertälje südi mäng polnud üllatus. „Kindlasti polnud. See oli teada, et väljas on nendega väga raske mängida. Kodusaalis on viskeprotsendid hoopis teised ja nad uhasid süüdimatult peale. Aga meie uhasime rohkem,“ lausus Talts.

Tasavägine lõpuni

Kuigi kohtumine kulges mõlemalt poolt väikeste tõusude ja mõõnadega, siis ühtegi murdehetke Kullamäe sõnul polnud. „Sellises mängus, kus mõlemad meeskonnad vajavad võitu, hakkava närvid ja psühholoogia mängu mõjutama ja õnnefaktor tuleb ka alati lõpus mängu,“ sõnas ta.

Mängu resultatiivseim oli Vilmantas Dilys, kuid Kullamäe ei soovinud kedagi eraldi esile tõsta. „Võitis meeskond. Mõnel mängijal õnnestusid mõned asjad rünnakul paremini, mõnel ebaõnnestusid asjad kaitses, aga sellise mängu juures on see täiesti loomulik. Mõnel oli ka vibra sees, ma ju nägin seda, aga mina kiidan kogu meeskonda,“ rääkis Kullamäe, kelle sõnul oli tänagi tunda meeskonnas ühtse rusika tunnet.

Talts tõi mõnevõrra esile Vilmatas Dilyse ja Vincent Simpsoni mängu, kuid samas nõustus Kullamäega, et võitis meeskond. „Kui neil olid kindlad liidrid, siis meil olid kõik viis meest platsil terve mängu ohtlikud,“ sõnas Talts.

Vaatamata alagrupist edasipääsule, ei tahtnud Kullamäe nimetada tänast võitud oma treenerikarjääri tähtsaimaks. „Raske öelda, ma arvan, et olen magusaid võite teisigi saanud. Nüüd oleme alagrupist edasi, aga ma ei tahaks seda tähtsustada. Mina teen oma tööd kogu aeg südamega ja usun oma meestesse,“ lausus peatreener.

Karm liiga

Kullamäe sõnul on EuroChallenge’i sari väga karm liiga.

„Alagrupis on neli võistkond ja sul pole peaaegu üldse eksimisruumi. Ja kui sa mõne mängu kaotad, siis võib see panna kogu sarja halba valgusesse. Me oleme selle liigaga aastaid vaeva näinud. Tahaks, et inimesed mõistaks asju natukene paremini,“ lausus Kullamäe pärast võitu.

Vahegrupis läheb Rock vastamisi Samara Krasnõje Krõlja (Venemaa), Gaz Metan Mediase (Rumeenia) ning Antwerp Giantsi (Belgia) meeskondadega.

„Järgmises etapis on jällegi neli meeskonda ja meie eesmärk peaks olema ka sealt edasi saada. Lähemegi niimoodi samm-sammult edasi. Seal tuleb juba mõni kõvem meeskond juurde, aga see on loomulik,“ sõnas Kullamäe.

Vahegrupi vastaste kohta ütles peatreener, et eriti hea meel on Samara võistkonna üle. „Kui tuleb Krasnõje Krõlja, siis mul treenerina on küll hea meel. Siis saame ka VTB tasemel mängida ja vaatame, kus me võrdluses nendega oleme. Tekib hea võrdlusmoment nende rikaste klubidega. See on huvitav nii treeneritele, mängijatel kui publikule,“ rääkis Kullamäe.

„Päris korralik vahegrupp, mängud lähevad raskemaks. Üks samm on meil tehtud, aga ega me selle sammuga ei rahuldu,“ lisas Talts.        

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles