Kirjandusmuuseumis algab konverents meediate suhetest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ja homme toimub Eesti kirjandusmuuseumis 57. Kreutzwaldi päevade teaduskonverents «Transmeedialised siirded». Konverentsil käsitletakse eri meediumide – kirjandus, folkloor, film, televisioon, internet, ajakirjandus – omavahelisi suhteid.

Vaatluse alla tuleb ristmeedia ilminguid kultuuriloo eri etappidest alates 19. sajandi lõpust kuni Sirbi juhtumini käesoleval aastal. Viimasest kõneleb täna ajakirjandusõppejõud Aune Unt, kelle teemaks on «Sirp ristmeedia meelevallas».

Konverentsi avab täna kell 11 Eesti kirjandusmuuseumi direktor Janika Kronberg. Teema juhatavad sisse Balti filmi- ja meediakooli direktor Katrin Saks ja kirjanik Indrek Hargla.

Kuulajate ette astuvad kõnelema ajakirja Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho («Eesti Linnarahva muuseum ja Jaan Tõnissoni osa selles»), kirjandusmuuseumi vanemteadur Mare Kõiva («Andres Kuperjanov. Transmeedialised hiiunarratiivid»), Tallinna ülikooli vanemteadur Marju Kõivupuu («Harglast, ristipuudest ja Vaigutajast») jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles