Tartu Postimees Södertäljes. Rockile lähevad kaasa elama ka kohalikud eestlased

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocki fännid koduses ülikooli spordihoones.
Rocki fännid koduses ülikooli spordihoones. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tänast TÜ/Rocki korvpallimeeskonna eurosarjamängu on kodumaalt tulnud kaasa elama üle 20 korvpallifänni. Lisaks sellele on oodata saali kümneid kohalikke eestlasi.

Kodufännid jõudsid Rootsi laevaga täna hommikul. Kui enamus kasutas hommikupoolikut selleks, et end tormisest merest enne tähtsat kohtumist välja puhata, siis vapramad võtsid ette väikese linnaekskursiooni ja külastasid ka Vasa muuseumi.

Fännide sõnul plaanisid nad tänasele kohtumisele tulla juba sügisel. „Me oleme selline seltskond, kes käis isegi juba kontrollturniiridel. Juba siis mõtlesime, et jõulude ajal tahame sellele mängule minna,“ ütles Raivo Kull. Kui alguses oli tulijaid kümmekond, siis mängu tähtsuse kasvades suurenes ka tulijate hulk.

„Inimesi oleks veel tulnud, aga tagasisõiduks polnud enam võimalik laevale pileteid saada,“  lisas Anu Kull ja ei imestanud, miks mõni nädal tagasi laevaga euromängul käinud Rakvere Tarvas ei suutnud korralikult mängida. „Laev ikka kõikus meeletult.“

Tänasele mängule minnakse traditsiooniliselt Rocki lippude ja trummiga. „Sisetunne ütleb, et tuleb võit,“ lausus Raivo. „See meeskond on Rootsi meeskonnast üle, kui ainult keegi ära ei küpse. Elu on näidanud, et mõnikord on nii juhtunud.“

Selle tõenäosust pidasid fännid aga minimaalseks. „Meil on Dorbek, Talts, kaks leedukat ja Winni, ma ei usu, et keegi neist väristama hakkab. Ka Eichfuss ja Kurbas on muutunud,“ lausus Raivo.

Fännide sõnul on kogu Rocki meeskond sellel hooajal hoopis teist nägu kui möödunud aastal. „Kui me juba Ventspilsi väljas niimoodi ära võitsime, siis on kõik võimalik,“ lausus Raivo. „Suuri staare meil ei ole, aga meeskond on tugev ja hing on kõva.“

„Janar Talts ja Augustas Peciukevicius on kokku nagu Tanel Tein. Tegelikult isegi parem kui Tein,“ viskasid fännid nalja.

Mängu tulemus sõltub fännide arvates sellest, kuidas alguses minema saadakse ja kuidas kaitse peab. „Nagu vanasõna ütleb, kas käsi kullas või ... mullas,“ võttis Anu Kull enne mängu fännide arutelu kokku. 

65 000 elanikuga Södertäljesse, mis asub Stockholmist umbes 50 kilomeetri kaugusel, alustatakse sõitu tunni pärast. Tänane euromäng peetakse 2500 pealtvaatajat mahutavas korvpallisaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles