Joomakaaslase tapnud mees jääb pikaks ajaks trellide taha

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Margus Ansu

Tänavu 8. märtsil pidutsesid hommikust saati kolm keskealist meest Tartus ühes Kaunase puiesteel asuvas majas. Ootamatult haaras üks mees noa ning lõi selle joomakaaslasele südamesse.

Noahoobi saanud mees suri peagi. Vastavalt süüdistusele mõtlesid kaks alles jäänut enda arvates välja aga kavala plaani, kuidas kuriteost käed puhtaks pesta. Üks neist helistas kiirabisse ja teatas vigastatud mehest. Teine aga peitis noa ära.

Kiirabi tuvastas mehe surma ning peagi oli korteris kohal ka politsei. Ehkki kaks napsist meest kinnitasid korrakaitsjaile, et korteris viibis veel üks mees, kes pani toime tapmise ja lahkus, pani politsei neil pikema jututa käed raudu. Sündmuskohalt leiti kiiresti üles ka peidetud nuga.

Mehed viidi eeluurimisvanglasse ning kaks päeva hiljem vahistas kohus nad prokuratuuri taotlusel.

Täna tunnistas Tartu maakohus Kalev Metsmäe süüdi tapmises ja mõistis talle 8-aastase vangistuse, mille kandmise algust arvestatakse tema kinnipidamisest 8. märtsil.

Kunnar Sarv tunnistati sama otsusega süüdi kuriteo varjamises ning talle mõisteti 9 kuu ja 10 päeva pikkune vangistus. Sarv vabastati kohtuotsuse kuulutamisel vahi alt otse kohtusaalis. Tema karistus loetakse kantuks eelvangistuses viibitud ajaga.

Metsmägi peab menetluskulude katteks tasuma 4130,20 eurot ja Sarv 3616,20 eurot.

Süüdistatavad on varasemalt mitmel korral kriminaalkorras karistatud. Kohtusaalis teatasid nii süüdistatavad kui prokurör, et nad ei soovi tänast otsust edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles