Indrek Visnapuu enne Rocki mängu Rootsis: võistkond olgu kui üks rusikas

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Visnapuu Rocki peatreenerina.
Indrek Visnapuu Rocki peatreenerina. Foto: Margus Ansu

TÜ/Rocki korvpallimeeskonna endise juhendaja ja praegu Audentese spordigümnaasiumi korvpallitreeneri Indrek Visnapuu sõnul on tähtis, et meeskond suudaks olla ühisel lainel.

See, kuidas tähtsad kohtumised mõjuvad mängijate psüühikale, sõltub tema kinnitusel igast mängijast individuaalselt, aga kui võistkond on nagu üks tugev rusikas, on ka igal mängijal lihtsam valmistuda.

«Kui meeskonnas on mängijaid, kes selliste kohtumiste eel ei hakka põdema, vaid pigem ootavad neid, siis nad suudavad anda enesekindlust ka teistele. Hästi palju loeb see, nagu Gert ise on öelnud, et mida parema laine peale saad, seda suuremaks enesekindlus läheb,» selgitas Visnapuu.

«Eks see selline psühholoogiline mäng ole, aga mida tugevam oled, seda suurem on su enesekindlus ja sellega on võimalik ka teisi järele tõmmata. Võistkonnaaladel ongi see hästi oluline, et terve võistkond suudaks olla ühel lainel. Kui võistkonnas on mängijaid, kes naudivad selliseid väljakutseid, siis on väga hea,» rääkis ta.

Visnapuu ei nimetaks mängijate tekkivat seisundit kartuseks, vaid pigem ootusärevuseks. «See on sama, kui lähed tähtsale eksamile. Aga kui riietusruumist väljakule joostakse, ei saa sellest enam rääkida. Siis sõltub kõik sellest, kuidas mäng minema hakkab ja mis väljakul toimub,» ütles ta.

«Loomulikult on vaja õnnestumisi, et enesekindlus kestaks, aga mina mingist väristamisest ei räägiks. Kuid ilma ootusärevuseta pole võimalik spordis tegusid teha. Selline väike surin on pigem hea,» sõnas Visnapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles