Rektor tunnustas uudse õpiku autoreid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile tunnustas Tartu ülikooli rektor professor Volli Kalm TÜ kunstimuuseumis raamatu «Matemaatika õhtuõpik» autoreid initsiatiivikuse eest uuendusmeelse raamatu kirjutamisel ja seeläbi noortes reaalainete vastu huvi tekitamise eest.

Volli Kalm andis noortele autoritele kätte ülikooli tänukirja ja 750-eurose stipendiumi.

Kalmu sõnul on «Matemaatika õhtuõpik» eeskujuks tõstmist vääriv üliõpilasalgatus. «Ei ole just tavaline, et üliõpilased kirjutavad omal vabal tahtel sageli raskeks ja elukaugeks peetava aine õpiku,» ütles Volli Kalm.

Raamatu autorid TÜ informaatika doktorant Kristjan Korjus, matemaatika doktorant Juhan Aru, kes on doktorantuuris Prantsusmaal Lyonis, ja TÜ semiootika ja kultuuriteooria magistrant kunstnik Elis Saar ütlesid, et iseseisvaks lugemiseks mõeldud õhtuõpiku idee on selgitada, kust pärinevad matemaatika õppekavas esinevad mõisted ja meetodid ning kuidas neist mõelda.

«Oleme lisanud raamatusse seiku ajaloost ja argielust. Nii on õhtuõpiku eesmärk tuua matemaatika õppimisse rohkem rõõmu ja elulisust,» rääkisid noored autorid. Õhtuõpikuga soovivad nad näidata, kuidas «kuiv» matemaatika võiks moodustada üsna kasuliku ning huvitava osa igaühe elust.

«Matemaatika õhtuõpik» on ühisrahastusplatvormi «Hooandja» üks edukamaid projekte. Õpiku väljaandmiseks vajaminev raha, 7400 eurot koguti «Hooandaja» vahendusel kokku vaid nädalaga. Ideed toetas 451 hooandjat 13 213 euroga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles