Vanemuine saab juurde seitse noort näitlejat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teater Vanemuine.
Teater Vanemuine. Foto: Margus Ansu

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli tuleval kevadel lõpetavast 26. lennust on otsustanud Vanemuise teatrisse tööle asuda neli nais- ja kolm meesnäitlejat.

Need on Kärt Tammjärv, Marian Heinat, Jaanika Arum, Linda Kolde, Markus Dvinjaninov, Reimo Sagor ja Veiko Porkanen, kes omandavad akadeemilise näitlejahariduse kursuse juhendaja Tiit Ojasoo käe all, teatas Vanemuise pressiesindaja.

Grupp andekaid noori näitlejaid võimaldab planeerida julgemat repertuaari ja laiendada teatritegemise võimalusi, leidis teatri draamajuht Tiit Palu. Vanemuise sõnateatri kuvand on viie aasta pärast suuresti nende noorte näitlejate nägu ja tegu, lisas ta.

Esimese lavastuse vastselt teatrikooli lõpetanud näitlejatega teeb Gruusia lavastaja Avtandil Varsimashvili, kes on Tbilisi Gribojedovi-nimelise teatri kunstiline juht ning Gruusia teatri- ja filmiülikooli professor ja režiikateedri juhataja.

Boris Vahtini jutustuse põhjal kirjutatud näidendi «Ma armastan sind» tegevus toimub Gruusia mägikülas järjekordse Gruusia-Venemaa sõja ajal ja järel. Vanemuise 145. teatrihooaja esimene uuslavastus «Ma armastan sind» esietendub 2014. aasta augusti lõpus Sadamateatris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles