Linnapea töötasu määrab Jõgeval palga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uuel aastal jõustub Jõgeval volinikele ja linnavalitsuse liikmetele töötasu maksmise kord, mille järgi otsustab linnapea palga volikogu, ülejäänud ametikohtade tasustamine sõltub aga omakorda linnapea palgast.

«Mulle on oluline, et kõik asjad oleksid selged ja süsteemis,» märkis Jõgeva linnapea Aare Olgo (Keskerakond). Sellega nõustus ka volikogu, kes võttis vastu uue töötasude ja hüvitiste maksmise korra, mis kehtib 1. jaanuarist.

Nii hakkab praegu ametis olevate abilinnapeade Ants Prii (Keskerakond) ja Raivo Meituse (Reformierakond) töötasu olema 90 protsenti meeri palgast.

Volikogu esimehe Kalmer Laini töötasu on edaspidi aga 30 protsenti ja volikogu aseesimehe Mai Treiali töötasu 15 protsenti linnapea palgast.

Puudutab hüvitisi

Olgo lisas, et uus kord ei muuda eriti makstavaid töötasusid. Rohkem puudutab see hüvitisi: fraktsioonide esimehed ja volikogu komisjonide juhid hakkavad võrreldes varasemaga saama suuremat hüvitist.

Meeri sõnutsi tõusis Jõgeva linnaametnike palk sel sügisel viis protsenti ning sama palju ka mullu. Vahepealsetel masu­aastatel küll töötasu vähendati, kuid nüüd on töötajate palgad taastunud.

Seitse protsenti juurde

Volikogu kergitas seitsme protsendi võrra ka linnapea töötasu, mis ulatub nüüd 2000 euroni. «Olen kuulnud kriitikat, miks on tarvis tõsta linnapea palka,» tunnistas Olgo.

Tema sõnul määrati linnajuhile viimati töötasu 2009. aastal, mil toona linnapea ametis töötanud Viktor Svjatõšev asus tööle maavanemana. Olgo kinnitusel on ka tema uus palk toonase meeri omast väiksem.

Kohalikud valimised võitis Jõgeval Keskerakond ja sai seitse mandaati 19-liikmelises volikogus. Koalitsioon sõlmiti varem linna juhtinud Reformierakonnaga, kel on volikogus viis kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles