Kõrsikud mõlkisid pahaendelisel päeval autot

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrsikud Orelipoiss (vasakul), Bonzo ja Päss on valmis saanud heliplaadi «Heli jälgedes» ja tutvustavad seda üleriigilisel kontserdituuril. Pildil plaadiümbrise esikaas.
Kõrsikud Orelipoiss (vasakul), Bonzo ja Päss on valmis saanud heliplaadi «Heli jälgedes» ja tutvustavad seda üleriigilisel kontserdituuril. Pildil plaadiümbrise esikaas. Foto: Erakogu

Tartu kirjandusmaja juurde Vanemuise tänavale kõnnitee äärde pargitud suur sinine kaubik, mille peale on suurelt kirjutatud Kõrsikud ja väiksemalt Justament, tagurdas täna keskpäeval otsa heledale väiksele Volkswagenile.

Rooli taga oli trio Kõrsikud üks liikmeid Alari Piispea ehk Päss. Ta ootas kõrsik Jaan Pehki ehk Orelipoissi, kes tuli kirjandusmaja poolt, ületas sõidutee ja istus autosse Pässi kõrvale. Viimane pani masina käima ja tahtis ärasõiduks tagurdamisega ruumi teha. Ansamblikaaslase ootamise ajal oli aga kaubiku taha märkamatult sõitnud hall Volkswagen.

Mehed tulid autost välja, vaatasid kokkupõrkel kannatada saanud koha üle – Volkswagenil oli numbrimärk kergelt kõverdunud – ja jõudsid paari-kolme minutiga kokkuleppele, et lahkuvad sõpradena.

«Ah, juhtub ikka – kolmteist ja reede,» ütles ajakirjanikule sõiduautos olnud keskealine mees. Päss kommenteeris, et ta tõesti ei märganud Volkswageni saabumist sel ajal, kui ta Orelipoissi ootas. Ühtlasi ütles ta, et oli tarvis kiirustada kontserdi pärast.

Kõrsikutel on praegu käsil oma uue heliplaadi «Heli jälgedes» esitluskontsertide tuur. Plaadil mängivad ja laulavad kolm suurt tugevat meest Heli Läätse poolt tuntuks lauldud laule.

Täna annavad Kõrsikud kontserdi Vihula mõisas. Tuuri kolm viimast esinemist on teisipäeval Viimsi huvikeskuses, pühapäeval, 22. detsembril Paadrema kojas, ja laupäeval, 28. detsembril Põltsamaa kultuurikeskuses.

Plaadil on tosina loo hulgas ka tänase avariilise vahejuhtumiga pisut seotud kunagine hitt «Mööda teed». Kui Volkswageni numbri mõlkimine oleks ära jäänud, sobiks täna eriti hästi laulud «Muretu aeg» ja «Õnnelik päev».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles