Tartu uus võim vahetab nõukogude liikmeid

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda
Tartu raekoda Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu linnavalitsus alustas opositsiooni langenud IRLi esindajate tagasi kutsumist nõukogudest ja uue võimuliidu esindajate määramist neisse. Algust tehti Tartu turu ja ülikooli kliiniku­miga.

Teisipäevasel istungil otsustas linnavalitsus nimetada sihtasutuse Tartu Ülikooli Kliinikum nõukogu liikmeks Keskerakonda kuuluva volikogu esimehe Aadu Musta. Sellega kaasnes otsus kutsuda nõukogust tagasi IRLi liige Ennu Sepp, kes oli seal olnud 2011. aasta augustist ja kelle volitused oleksid kestnud tuleva aasta augustini.

Tartu linna esindajana jätkab nõukogus reformierakondlane Neinar Seli, kelle ametiaeg on 2016. aasta maini.

Kliinikumi liikme kuutasu on 319,56 eurot, nõukogu esimehel Aare Järvanil 383,47.

Kliinikumi kaheksaliikmelise nõukogu liige on ka Tartu linnapea Urmas Kruuse, kuid riigi esindajana.

Aktsiaseltsi Tartu Turg nõukogu uus liige on sotsiaaldemokraadist Tartu linnavolinik Tõnu Ints, kes vahetab sel kohal välja IRLi liikmena nõukogusse nimetatud Ants Kase. Kask oleks ametis saanud olla 2016. aasta augustini.

Turu nõukogusse kuulub kolm liiget, seal on veel ka reformierakondlased Toomas Kapp ja Verni Loodmaa.

Turu nõukogu liikme kuutasu on 191,73 eurot, nõukogu esimehel Toomas Kapil 255,65 eurot.

Linnavalitsus uuendas ka OÜ Tartu Linna Polikliinik nõukogu, valides tagasi reformierakondlased Marvi Kibe, Oleg Nesterenko ja Margot Fjuki, kelle volitused lõppesid 8. detsembril.

Nõukogu liikmed on veel Eero Mikenberg ja Silvia Rus­sak, kes mõlemad kuuluvad IRLi ja nimetati ametisse tänavu septembris.

Selle nõukogu liikme tasu on 44,74 eurot kuus, esimehe Marvi Kibe tasu on 76,69.

Sotsiaaldemokraadid on opositsioonis kaitsnud seisukohta, et linnaettevõtete nõukogudes võiks olla ka opositsiooni erakondade esindajaid. Mis saab nüüd?

«Raske küsimus,» vastas Tartu volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Tõnu Ints.

«Minul ei ole üldist pilti. Neid otsuseid tehakse otsast järjest,» ütles Tõnu Ints. «See üldine loogika on, et nõukogu liige peaks olema linnavalitsusega koostöövõimeline isik. Suurte ettevõtete nõukogudes on volikogu liikme roll see, et ta vaatab, et ettevõte täidaks arengukavalisi ülesandeid, mis linn on pannud ja mida ootab.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles