Tartu tulumaksulaekumised kasvasid kaheksa protsenti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: SCANPIX

Võrreldes möödunud aastaga on tänavu laekunud Tartu eelarvesse tulumaksu kaheksa protsenti enam. Lisanduva raha plaanib raad suunata linnaga seotud töötajate palgatõusuks.

Linnavalitsuse teatel laekus tänavu üheteistkümne kuuga linnaeelarvesse tulusid 118,3 miljonit eurot, mis moodustab 89 protsenti tulude eelarvest. Suurimaks tuluallikaks on Tartus üksikisiku tulumaks, mis moodustab ligi poole kõikidest põhitegevuse tuludest.

Füüsilise isiku tulumaksu laekus 48,7 miljonit eurot ehk 93 protsenti kavandatust. Seda on 8,1 protsenti enam kui eelmisel aastal. Toetusi sai linn 31,6 miljonit eurot, peamiselt riigieelarvest tasandus- ja toetusfondist.

Rahandusala abilinnapea Kajar Lember leidis pressiesindaja vahendusel, et hea maksulaekumine näitab linna tugevat eelarvepositsiooni. Uue eelarvekava järgi on plaanis 80 protsenti lisanduvast tulumaksust suunata palkade tõstmiseks. Eelkõige puudutab palgatõus lasteaedu ning kultuuri- ja sotsiaalsektorit, ütles Lember.

Üheteistkümne kuu kulud olid 83,5 miljonit eurot ehk 85 protsenti linnaeelarvest. Suurimad väljaminekud on olnud hariduse valdkonnas, kuid Üle 20 miljoni euro on läinud ka Tartu idapoolse ringtee ehituseks. Veel on linn on tasunud 15 miljonit eurot laenukohustusi, laenanud aga võlakirjade emiteerimise teel 19,8 miljonit eurot.

30. novembri seisuga oli linna raha jääk 9,3 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles